Пунктът за кръводаряване в Дупница се закрива от 1 юни,

...
Пунктът за кръводаряване в Дупница се закрива от 1 юни,
Коментари Харесай

Закриват пункта за кръводаряване в Дупница от 1 юни

Пунктът за кръводаряване в Дупница се закрива от 1 юни, заяви шефът на Районната болница в Кюстендил доктор Александър Величков. Това се прави поради променените нормативни условия за софтуерното култивиране и запазване на кръвните артикули, които не могат да се изпълнят в пункта в Дупница.

В кръвния пункт в Дупница работи една сестра, при  това - пенсионер. Там се правело само кръводаряване, което в този момент - когато е по-масово, ще го прави екип на кюстендилската болница на място.

При произшествия и незабавни случаи пък даряващите кръв ще отиват в кюстендилския кръвен център, пояснява  основния доктор доктор Величков:

" Има нови разпореждания във връзка с взимането на кръвта, съхраняването, обработката, следва превоз всеки ден, който не постоянно е сигурен и може да се унищожи кръвният артикул или да се скапе и да нанесе щета на хората. Иначе за произшествия и обособени случаи ще идват тук да им взимаме кръв, с цел да може да се обработва по този начин, както нормативните документи изискват. Не можем да рискуваме. Тази кръв се придвижва от там в хладилна чанта, незабавно като се вземе, се поставя в машини, обработва се, замразява се. Не са елементарни нещата. Не можем да си позволим да губим кръв ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР