Пулмологът увери, че на граничните ни пунктове се упражнява адекватен

...
Пулмологът увери, че на граничните ни пунктове се упражнява адекватен
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Не бива напълно да забравяме COVID

Пулмологът увери, че на граничните ни пунктове се упражнява съответен надзор във връзка с ковид и влизащите бежанци

"Не бива изцяло да забравяме Коронавирус, през вчерашния ден имаше карантинирани и от идващите бежанци, съществува възможност да си внесем вируса и извън. Преекспонирането на всеки проблем, бил болест или война, не е целесъобразен, тъй като поляризира общността. Не бива да забравяме и преекспонираме ", това сподели в "Твоят ден " доктор Александър Симидчиев, пулмолог, народен представител от гражданската квота на "Демократична България ".

Според него заболеваемостта от Коронавирус настина е намаляла, само че към момента е висока.

"От здравна позиция е доста ясно какво би трябвало да вършим. На входа би трябвало да имаме филтър, даже да е единствено температура и въпросник, може да има и проби, тъй че рисковите да бъдат отделени, а това го имаме на граничните пунктове ", увери лекарят.

Д-р Симидчиев съобщи, че петата вълна е минала, само че е значимо да не се дава причина и корен да стартира нова. Той е по-скоро оптимист, че това няма да се случи, най-малкото тъй като идват по-топлите месеци.

Медикът акцентира, че също по този начин е значимо останалите ограничавания и ограничения да се съблюдават - носене на маски, съблюдаване на отдалеченост.

"Адекватно е държанието ни в този момент във връзка с пандемията, такова би трябвало да бъде и във връзка с хората, които влизат в този момент от Украйна ", означи доктор Симидчиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР