Пуерториканецът Антонио Лопез е популярен през 60-те и 70-те години

...
Пуерториканецът Антонио Лопез е популярен през 60-те и 70-те години
Коментари Харесай

Пускат филм за революционера в модната индустрия

Пуерториканецът Антонио Лопез е известен през 60-те и 70-те години като " стилният илюстратор, който революционира промишлеността ". Скоро ще излезе и документален филм за живота на Лопес " Секс, мода и диско ". Продукцията ще покаже по какъв начин художникът работи за New York Times, Vogue и Harper's Bazaar, а също по този начин и за близкото му другарство с Карл Лагерфелд, Грейс Джоунс и Джесика Ланг, написа Elle.

Според The Guardian, Лопес е имал сантиментални връзки, както с мъже, по този начин и с дами. Сред тях през 70-те години са младата Джери Хол. През 1969 година Лопес се открива в жилището на Карл Лагерфелд. Това е и интервалът от живота му въодушевил Анди Уорхол да направи кино лентата за него - L'Amour (1973) с присъединяване на Дона Джордан и Лагерфелд. " Те (Лопес и антуражът му) имаха визия какво ще е бъдещето, когато расата няма да има значение ", споделя режисьорът на " Секс, мода и диско " - Джеймс Кръмп.

Лопес се мести от Ню Йорк в Париж, тъй като там може да употребява моделите, които желае. Париж е по-отворен към концепциите му.



Режисьорът на кино лентата Джеймс Кръмп означи, че историята на Лопес е доста настояща и през днешния ден, " Чувствах, че това е времето за снимане на кино лентата. Светът на модата приема другите и несъответстващите със стандартите, а Антонио пази тези възгледи още при започване на 60-те години. "

Във кино лентата известният стилист и редактор Грейс Коддингтън си спомня по какъв начин Лопес е снимал за Vogue в Маями в дълго палто.
Илюстраторът умира от рак през 1987 година на 44 години.

Премиерата на документалния филм за живота му ще се състои на фестивала на BFI в Лондон на 12 октомври.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР