Публикуваха първия проект на споразумение от Конференцията на ООН за

...
Публикуваха първия проект на споразумение от Конференцията на ООН за
Коментари Харесай

Публикуваха проект на споразумение от климатичната среща на върха

Публикуваха първия план на съглашение от Конференцията на Организация на обединените нации за климатичните промени в Глазгоу. Британският министър председател Борис Джонсън през днешния ден се завръща на форума, с цел да призове нациите „ да отстранен всички пречки пред ограничението на световното стопляне “.

Проектодокументът от седем страници настоятелно приканва страните до края на идната година  „ да преразгледат и да уточняват “ набелязаните цели за понижаване на излъчванията на нездравословни газове до 2030 година.

Страните се приканват още да излязат с проекти и политики до края на идната година за реализиране на нулеви излъчвания до или към средата на века.

Трябва да се форсира също процесът на последователно преустановяване на потреблението на въглища и дотациите за фосилни горива и минимум удвояване на груповото финансиране на разрастващите се страни в региона на климата, с цел да могат те да се приспособяват към климатичните промени.

Проектоспоразумението бе оповестено от председателството на срещата и следва да бъде разисквано и утвърдено от участващите в договарянията страни.

Учени предизвестиха, че задържането на повишението на температурата до 1,5 градуса изисква световните излъчвания на нездравословни газове да бъдат съкратени с 45% до 2030 година, а доникъде на века да се стигне до нулеви излъчвания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР