публикува свой анализ на проекта за , представен от правителството.

...
публикува свой анализ на проекта за , представен от правителството.
Коментари Харесай

БСК с критики и конкретни предложения по Плана за възстановяване и развитие на България

публикува собствен разбор на плана за, показан от държавното управление. Дискусията по него продължава и сега, само че от камарата считат, че до момента " разискването на другите стълбове мина по-скоро като тяхното показване, в сравнение с като разискване на другите визии и хрумвания ".
Какви са общите рецензии и хрумвания на БСК?
От БСК одобряват сходен проект като " късмет за се осъществят основни промени и вложения, с които да се реализира действително възобновяване и стабилно развиване. "
Голямата заплаха пред огромния план е превръщането му в " просто в проект за асимилиране на средства ", акцентират от БСК и предизвестяват, че това е сюжет, който не би трябвало да бъде допускан. Според работодателската организация сходна самодейност е " опция за решение на наболели проблеми, основаване на условия за стопански напредък и откриване на нови, по-качествени работни места ".
В разбора са посочени няколко недостатъци на ПВУ : " За множеството промени и капиталови планове в ПВУ не са посочени целеви знаци за осъществяване . Липсва и статистическа информация като цели, задания, оценка на въздействието и аргументация за нуждата и успеваемостта на плануваните вложения. Необходими са по-конкретни измерения на заложените крайни цели и задания за осъществяване от 4-те съществени стълба. "
От БСК акцентират, че с цел да бъде оценена действителната успеваемост на ПВУ , би трябвало да се знае неговият съответен принос реализиране на " извънредно амбициозната цел за постигане на БВП/ж. по ППС от 75% за България по отношение на ЕС-27=100% през 2030 година в обновената версия на Визията, задачите и целите на Националната стратегия за развиване, България 2030. " В тази връзка от Стопанската камара акцентират, че преди този момент е належащо да се изготви и оповести " единна планирана макроикономическа рамка ", която да залегне точно в ПВУ.
От БСК упорстват за цялостна бистрота на процеса по актуализиране на ПВУ , преди приемане на окончателният му вид - като издание на подробна информация за всички планови оферти и предстоящите резултати от тях.
" Очакваме и категоричен отговор къде, по какъв метод, в кои цели и с какви планове обособените браншове и предприятия могат да вземат присъединяване , в това число във връзка с процедурите и документите за кандидатстване. " От Камарата показват, че към този момент са изпратили оферти с капиталови планове, само че към момента чакат противоположна връзка.
Според Камарата е " належащо вътрешно преструктуриране на някои елементи от проекта за тематична съгласуваност на заложените политики и отбягване на разпокъсване при реализирането им, както и по-лесно следене ". Защото: " Налице е фрагментиране на интервенции в два обособени стълба, преследващи едни и същи цели в една и съща област на политики – да вземем за пример, Преходът към кръгова стопанска система в предприятията (първи стълб) и Кръгова и нисковъглеродна стопанска система (Втори стълб). " В същото време - " други области на политики не са функционално свързани със стълбовете, в които са поместени – да вземем за пример, Програмата за образование на възрастни е включена в област на политика Социално включване, а в същото време, област на политика Образование и образование е част от дирек 1 – Иновативна България. "
Ето съответните рецензии и рекомендации на БСК по стълбовете в плана за План за възобновяване и резистентност на България, изпратени и до вицепремиера:
Стълб I: Иновативна България – общ размер на плануваните разноски 2 431.9 млн. лева
Прави усещане, че на практика в този раздел няма нито една иновация. Нещо повече – под „ нововъведения “ допълнително от половината ограничения се схваща физически обект - да се построи нещо или да се закупи инсталация. Като че ли не задоволително се схваща ролята на индивида, връзките сред хората и методът им на мислене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР