Публикацията на агенция BulNews.bg за новите такси за посещение на

...
Публикацията на агенция BulNews.bg за новите такси за посещение на
Коментари Харесай

Ефектът BulNews: Публикацията за новите такси за туристически обекти във Враца свика извънредна пресконференция

Публикацията на организация BulNews.bg за новите такси за посещаване на някои от най-известните забележителности във Враца и околията наложи пояснение от кметския екип. Днес в заседателната зала на община Враца бе свикана изключителна конференция, на която отрасловият зам.-кмет Петя Долапчиева се оправда пред жителите за недомислиците в докладната на Калин Каменов към общинския съвет. Разяснения по проблема дадоха и шефът на общинското дружество „ Спорт и туризъм “ Кирил Кирков и шефът на развлекателен парк „ Леденика “ Огнян Пищиков.
Оказва се, че новите такси и услуги са били дискутирани на публично разискване, което обаче е минало в необяснима загадъчност. На него е станало ясно, че повишение на цените за вход фактически ще има. Те важат за пещерата „ Леденика “, където визитата към този момент ще коства 10 лв., вместо 8, както до момента. Предлагат се обаче пакети за групи или за повече от една услуга, с които има отстъпки от цената.
Предвидените в докладната на Калин Каменов към общинския съвет „ цени на нови услуги, свързани със следните обекти и естествени забележителности: къща-музей „ Баба Илийца”, монумент на връх „ Околчица “ и лобното място на Христо Ботев, скален манастир „ Свети Иван Пусти “, естествен феномен „ Божия мост “ край село Лиляче “ обаче няма да бъдат за вход, обявиха изрично от кметския екип. Те дадоха обещание, че достъпът до тези светини за врачани и за целия български народ няма да бъдат облагани с такси. Вместо това ще бъдат направени двудневни и тридневни туристически пакети, с които групи от 10 и повече души могат да се възползват от екскурзоводско обслужване.
„ Туризъм не е да се разхождаш по улиците на Враца, да минеш под Божия мост или да се качиш на връх Околчица. Туризъм е да научиш историята “, безапелационни са чиновниците на общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР