Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал Light. Все

...
Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал Light. Все
Коментари Харесай

Нощта, в която никой не се прибира вкъщи

Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
Все по-цветно и всеобщо – по този начин в последните години се отбелязва Хелоуин в България. За клуб Yalta обаче празникът на Вси Светии е не просто следващата екцентрична вечер, а към този момент традиция за паметно прекарване, съпроводена с трескава подготовка седмици по-рано. Преди 10 години хелоуинското празненство с Yalta Club стартира с двестатина индивида, две маски от Ку-Ку магазин и няколко тиквени фенери, с цел да се еволюира в огромен годишен празник за хиляди маскирани почитатели, които да се изгубят в имагинерен, само че доста реален тъмен свят от впечатляващи декори. Зад концепцията на събитията стои Илиян Дяков и неговия екип, чието развихрено въображение трансформира клуба в мини кино фон – зарязан лунапарк с работеща въртележка, деветметрови кули за замъка на Дракула, апокалиптична маянска пирамида, кървави фонтани, изоставения Zombieland... Цялостната му идея включва и други стряскащи, само че образно впечатляващи неща като демонични клоуни, които черпят гостите с карамелизирани скакалци, тъй че всеки да запомни нощта на 31 октомври вечно.

Вижте единствено галерията с най-хубавите моменти...

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус

Тази година най-голямото Хелоуин празненство в България отбелязва своята десета годишнина. За паметната последна вечер от октомври Yalta ще ремиксира най-хубавите реализатори и детайли от досегашната история на събитието с нещо невиждано до момента. Пълното потапяне във вечерта ще се случи с декорите и естетиката на Vagabundos, музиката на Luciano, Michel Cleis и Liubo Ursiny, както и творчеството на гостите.

Специално за Хелоуин нощта идва скитническата тайфа на Luciano и Cadenza Records.
Диджеят и продуцент Luciano е роден в Швейцария, само че отраства в Чили. Започва кариерата си от опушените дребни клубове на Сантяго при започване на 90-те, с цел да стигне до големите подиуми на всички огромни фестивали за електронна музика. В Южна Америка той реализира голям триумф и макар къси премеждия първоначално, печели своя доста лоялна аудитория и развива латиноамериканската електронна сцена с други пионери като Ricardo Villalobos, Washington Miranda и Argenis Brito.

Видео

След време Luciano се мести в Европа, с цел да търси нови провокации и да рафинира своето минималистично техно с несравним латински груув в ъндърграунд клубовете на Стария континент. След поредност мощни издания за огромни лейбъли като M_nus, Desolat и Cocoon, той основава Cadenza Records – понастоящем един от най-уважаните лебъли за електронна музика със стотици издания в своята дискография.

Бохемската природа на Luciano обаче не му разрешава да стои дълго на едно място. Историята на Vagabundos (скитници на испански) стартира с желанието му да показа артистите от лейбъла с тематично празненство, което отговоря на визията му за цялостно потапяне и преживяване с музиката на Cadenza Records. Идеята за това събитие се ражда в главата на мениджъра Samuel Guetta след турне в Бразилия, по време на което публиката назовава Luciano и неговите актьори със запаметяващото се vagabundos sin futuros (скитници без бъдеще). Магическата идея за пътуващата чергарска натрупа от невероятни реализатори дебютира в клуб Pacha на остров Ибиза през 2010.

Досега Vagabundos не са правили тематично Хелоуин празненство, по тази причина и всички посетители на събието на Yalta club ще участват на неповторимото прекарване.

Билетите за Halloween X Cadenza Vagabundos е на 31 октомври в столичната зала Арена Армеец.
Билети: 40 лева (обикновен) и 80 лева (VIP) в мрежата на Eventim. Повече информация може да намерите на формалната страница във Фейсбук, както и на yaltaclub.com.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/226332114842093/
Повече за Cadenza Vagabundos: https://www.facebook.com/CadenzaVagabundos/
Повече за Yalta Club: https://www.yaltaclub.com/

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР