Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал Light. Има

...
Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал Light. Има
Коментари Харесай

Да създадеш програмист

Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
Има специалности, за които допреди единствено едно потомство беше мъчно да си представим, че през днешния ден ще бъдат по този начин настоящи. Технологичният взрив и интернет отвориха вратите на цяла нова ера във всички равнища на развиването на бизнеса. Ако едвам 10-15 години обратно въздействието и използването на интернет за бизнес цели се ползваше за обслужването на базови потребности, през днешния ден те са мотор на стопанската система в международен мащаб. Напредването на технологиите постанова и основаването на обслужващи експерти каквито допреди две десетилетия не сме подозирали, че биха могли да съществуват. Такава е специалността на програмиста.

ИТ секторът в Европа процъфтява, а България нескромно може да се назова " софтуерният хъб " на Стария континент. Редица компании избират да изнасят софтуерното си обслужване в страната, като не дребна е и потребността на експерти в региона от разгръщащи мощности български компании. Търсенето в региона на програмирането и основаването на системи през днешния ден е по-високо от всеки път, а прогнозите са тази наклонност да продължава. Комуникационните и HR отдели в фирмите мерят сили в конкуренцията за програмисти и не жалят средства и време в това да печелят нови фрагменти за екипите си. Математиката обаче не излиза – програмистите са по-малко от непрекъснато отварящите се работни места.

Решение на този циничен кръг търси Smart IT - софтуерното звено на водача в NBFI бранша Management Financial Group. По планове на холдинг са заети близо 200 души, а прогнозата е до 2020 година цифрата да нарасне до 200. С мисъл за бъдещето и за устойчивото развиване на целия бранш Smart IT поема друга посока - когато програмистите не доближават, дано да ги създадем.

Компанията се сплотява към концепцията да бори глада за програмисти с апетит за код! Кампанията на Smart IT – Code Flakes, има за цел да разсъни интереса към програмирането на деца и младежи. Как е допустимо това? Известно е, че децата учат най-бързо посредством игри и персонален образец. Затова обединихме двете.

Code Flakes съставлява кутия с корнфлейкс, която съдържа всички нужни форми от познатия на програмистите език С#. С тяхна помощ днешните представители на сектора могат да наредят команда от езика дружно със личното си или детето на другар, представяйки по занимателен метод същината на специалността.

Да създадем специалността на програмиста известна и когато програмистите не са задоволителни, дано ги създадем!
Гладен си за код? Опитай Code Flakes.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР