Публикация на пловдивската журналистка Биляна Господарска по повод мнението на

...
Публикация на пловдивската журналистка Биляна Господарска по повод мнението на
Коментари Харесай

Жена отговори на известния край морето бизнесмен: Вие сериозно ли?

Публикация на пловдивската журналистка Биляна Господарска във връзка мнението на предприемача Жан Шейтанов, което публикувахме преди дни :

" Г-н Жан Шейтанов, предприемач и ресторантьор от Созопол, ни назовава " простаци и родоостъпници ", тъй като сме хулели летния черноморски сезон и сме се оплаквали от мръсотията по курортите, а в Гърция, в случай че някой посмеел да подлага на критика туризма, щели да го линчуват. Отговарям му задочно.

Г-н Шейтанов, благодарете на алчността на съгражданите си и на комшиите си от Несебър, която изяде въздуха в тези до наскоро толкоз чаровни и благи градчета. Не знам какво можете да предложите на курортистите, откакто О2 не можете да им предложите. Тази тяхна лакомия правеше фрапантно усещане още преди 20 години и е задоволително човек да съпостави цените на квартирите в оня интервал със созополските, с цел да се убеди.

Необятната и невъзможна за насищане паст, която зейна при започване на демокрацията, направи и продължава да прави туризма, в случай че не неосъществим, то най-малко некомфортен. Не остана, господин Шейтанов, незастроена равнища в покрайнините ви. Посегна се на всичко, което десетилетия наред радваше като дива природа. Я ми кажете може ли някой да се полюбува през днешния ден на Райския ви залив или с цел да го стори би трябвало да посегне да отметне простряните гащи на курортистите от отсрещната постройка?

Предполагам няма да му е мъчно да го направи заради характерната плътност на градежите. Съсипването на Райския залив вървеше с цялостна пара още преди 14 години, не дръзвам да си мисля какво е станало в този момент. За каква непорочност на морската вода ми говорите, откакто по едно време бизнесмените всеобщо заустваха противоположните води на хотелите си в сами плажовете?

Вие съществено ли смятате, че са построени пречиствателни станции с потенциал да поемат фекалиите на мастодонти със стотици хиляди кревати. Впрочем, да, нещо оферирате. Предлагате легла по родното южно Черноморие. Само че поради един креват, какъвто уверена съм, вашите посетители си имат вкъщи, да се бие път до морето с благородната задача да се влага във Вашия бизнес, ми се вижда много несъразмерно.

Имам какво да възразя във връзка с хигиената. Свиреп обрив е най-малкото, което човек може да получи, след изкъпване в солените черноморски води. Стафилококови инфекции добити по време на курортуване по вашите места, са изключително солидни и упорити и се лекуват с години. Морската вода е здраве и постоянно ще я предлагам, господине, при изискване, че е най-малко релативно чиста.

С цялата си дивотия и родоотстъпничество, през последните три години прекарах по една седмица на родното море. Само че на север, господине. На север. Където към момента има въздух, място и благоприятен морски ветрец. И да, водата там беше по-скоро чиста, настаняването отлично, а цените естествени. Посветете малко време да си отговорите на въпроса за какво на Северното Черноморие не е като при вас.

Все едно са две разнообразни страни, с граница Обзор. За Кара дере се борят, господине, а вие Райския залив си го предадохте. Пардон, продадохте. Допускам, че дълготрайно и педантично събиране на информация може да рапортува, че Гърция с над 1000-та си острова и хиляди километри крайбрежие, в последна сметка разполага с хотелска леглова база, изцяло съизмерима с нашата, която се простира на 400 километра.

Не, няма да дойда да похапна цаца за 10 лв. порция от 200 грама в Созопол И тази година. Не е на инат. Просто няма да ми е прелестно и удобно ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР