Публичното прощаване с Алекс Навални, който почина внезапно на 16

...
Публичното прощаване с Алекс Навални, който почина внезапно на 16
Коментари Харесай

Погребението на Алексей Навални ще бъде на 29 февруари в Москва

Публичното сбогуване с Алекс Навални, който умря ненадейно на 16 февруари, ще се организира в края на седмицата, оповестява новинарският уебсайт Meduza, като се базира на представителя на съветския опозиционен политик Кира Ярмиш. Редица съветски медии към този момент рапортуваха, че погребението е планувано за 29 февруари в Москва, предава Фокус.

" Търсим зала за обществено прощаване с Алексей. Време: края на тази работна седмица. Ако имате уместно помещение, апелирам, свържете се с нас “, написа Ярмиш в обществената мрежа X.

Тялото на Алексей Навални бе предадено на майка му Людмила Навалная на деветия ден след гибелта на политика - 24 февруари. Дотогава съветските управляващи отказваха да предадат тялото с претекста, че тече доследствена инспекция.

Сътрудниците на Навални настояват, че представители на Следствения комитет на Руската федерация са предали тленните му остатъци на Людмила с изискването тя да го погребе скрито и без обществено сбогуване. Тя обаче е отказала да извърши настояванията.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков увери, че Кремъл не е оказвал напън върху майката на Алексей Навални по отношение на идното му заравяне.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР