Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната

...
Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната
Коментари Харесай

Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на бюджета се проведе в Благоевград

Публично разискване на годишния доклад за осъществяване на бюджета, капиталовата стратегия на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз и положението на общинския дълг за 2021 година се организира в Благоевград.  

Участие в срещата взеха кметът на Благоевград Илко Стоянов, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, шефове на дирекции към Община Благоевград, специалисти, заинтригувани страни и жители.

От изнесения отчет излиза наяве, че личните доходи, отнесени към общите приходи, демонстрират дял на локалните приходи 27,30% при приблизително за страната 31,62%, т.е този индикатор е с 4,32% по-нисък от междинното за страната, което поддържа изказванието, че Община Благоевград поддържа ниски равнища на налозите и таксите за битови боклуци, както и за административни и механически услуги, които от дълго време не дават отговор, както на разноските, които би трябвало да се финансират с тях, по този начин и на приходите на популацията.

По време на разискването бе показан и размерът на дълга. В съответствие с плануваните доходи и изравнителна дотация той е 36,3% при 43,15% приблизително за страната за 2021 година. Този индикатор за Общината е намалял по отношение на 2020 година с 21,7%, а за страната – с 9,61%, което демонстрира, че подхванатите дейности на общинското управление за погасяването на остарели отговорности по контракти за заеми, както и предоговарянето на погасителните вноски по дълга е дало забележителен резултат.

Общия размер на приходите по доклад за 2021 година е в размер на 95 518 940 лв., включително локални доходи – 33 188 426 лв. и държавни – 62 330 514 лв., стана ясно още по време на разискването.

По отношение на осъществяване на разходната част на бюджета за 2021 година, плановете демонстрират, че общият размер на разноските по консолидирания доклад е 95,5 млн. лв., включително 62,3 млн. лв. за делегирани държавни действия, 32 млн. лв. за локалните действия и 1,2 млн. лв. за дофинансиране на държавните действия.

На срещата бяха детайлно показани и Изпълнение на плановете, финансирани със средства от Европейския съюз, както и обекти осъществени по Инвестиционната стратегия на Община Благоевград.

Подробният доклад може да бъде открит на http://www.blgmun.com/cat245/6256/otchet_2021.html
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР