Публичната информация изнесена от Департамента на САЩ е основание да

...
Публичната информация изнесена от Департамента на САЩ е основание да
Коментари Харесай

Александър Кашъмов: Може да се отнеме допускът на Илко Желязков до класифицирана информация


" Публичната информация изнесена от Департамента на Съединени американски щати е съображение да се стартира “, уточни в „ Преди всички “ юрист Александър Кашъмов от стратегия " Достъп до информация " по тематиката за глобените българи по закона Магнитски от страна на Департамента на Съединени американски щати.

На въпрос дали на на глобените българи и е заместител - ръководителят на Бюрото за надзор на специфични разследващи, с висок достъп до класифицирана информация, дали инспекцията на прокуратурата у нас е съображение да се задвижи процедура по лишаване на достъпа му до класифицирана информация, Кашъмов уточни:
„ Да, може да се отнеме и допускът на Желязков до класифицирана информация. По принцип това би трябвало да става при всяко подозрение в лицето. Тук по-сериозният въпрос е не дали да се започва такава процедура, каквото несъмнено може, а по какъв начин се организират тези процедури, какви са средствата за отбрана и дали те не се употребяват по политически метод “, разясни още в „ Преди всички “ Кашъмов.

Според юрист Кашъмов и ДАНС може независимо да задейства тази процедура.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР