Птичи грип. Сега:100 000 птици ще бъдат убити в Хасковско

...
Птичи грип. Сега:100 000 птици ще бъдат убити в Хасковско
Коментари Харесай

Преглед на печата

Птичи грип.

" Сега ":

100 000 птици ще бъдат убити в Хасковско поради птичи грип

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) откри две огнища на птичи грип в Хасковско. Засегнати са огромни ферми в региона. Около 100 000 птици ще бъдат умъртвени поради болестта. Издадена е заповед, която включва предприемане на незабавни ограничения за ликвидирането на огнището. Ще бъдат осъществени клинични прегледи и, при подозрение, ще бъдат взети проби. Забранен е пазарът на птици и придвижването на продуктите от инфектираните животни. " След умъртвяването ще се правят няколко дизенфекции на пространствата ", съобщи шефът на Регионалната дирекция по сигурност на храните Георги Илиев в ефира на Нова тв.

Забраните ще бъдат вдигнати, в случай че в границите на месец няма нови прияви на заболяването.

" Специално този вариант не е рисков за потребителите на птиче месо. В редки случаи може да се следят леки грипоподобни признаци. Това може да се случи единствено при директен контакт със инфектираните птици ", сподели още Илиев. Той прикани общинските управляващи, стопаните и ловците да бъдат деликатни и, в случай че виждат трупове на диви животни, незабавно да оповестят, защото придвижването на прелетните птици не може да бъде лимитирано.

Скандал.

" 24 часа ":

Депутат от " Атака ": Симеонов да си дава бързо оставката, нищо, че аз излизам от Народно събрание!

" Валери Симеонов неотложно да си подава оставката! Аз персонално се срамя, че този човек е вицепремиер от квотата на " Обединени патриоти "! "

Това съобщи пред " 24 часа " депутатът от " Атака " Миглена Александрова, потресена вдън душа от думите на Симеонов " група кресливи дами с сякаш заболели деца " по адрес на майките на деца с увреждания.

Вот.

" 24 Часа ":

Всички " за " нов здравен модел, само че Българска социалистическа партия сама в претекстовете за вота

Сегашният модел в опазването на здравето не работи добре - към това се сплотиха и ръководещи, и съпротива в дебатите по претенции от Българска социалистическа партия избор на съмнение. Социалистите обаче останаха сами в претекстовете си, откакто Движение за права и свободи съобщи, че поддържа вота поради проблемите в системата, само че не и причините им. Гласуването ще е в сряда.

Знаково 3-часовите диспути се организираха в Деня на българския доктор. Премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел, написа приветствие до медиците. Той е духом с нас, изясни шефката на Народното събрание Цвета Караянчева, която говорила с него по телефона.

Случаят " Виктория Маринова ".

" Сега ":

Съдът остави в ареста Северин Красимиров

Северин Красимиров, упрекнат за обезчестяване и ликвидиране с особена свирепост на 30-годишната тв водеща Виктория Маринова, остава за непрекъснато в ареста. Това дефинира Окръжният съд в Русе, откакто прокуратурата изиска най-тежката мярка за неотклонение, заяви " Дарик ". Определението на съда може да се апелира в тридневен период пред Великотърновския апелативен съд.

Престъплението бе осъществено на 6 октомври т.т. Тялото на Виктория Маринова бе намерено в ранния следобяд край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия за убийството бе арестуван 21-годишният Северин Красимиров от Русе. Той бе екстрадиран в България на 17 октомври вечерта, а през вчерашния ден бе конвоиран до следствения арест в крайдунавския град.

В началото на съвещанието служебният юрист на Северин Иван Дойнов изиска делото да се гледа при закрити врата, само че съдът реши, че настояването е безпричинно. Красимиров е на 20 години и има начално обучение, защото няма приключен 8 клас, стана ясно по време на съвещанието.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова обявиха, че са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение на обвинения.

Мярка.

" 24 часа ":

Четиримата роми, нападнали служители на реда в Сливен, ще прекарат уикенда в ареста

Районната прокуратура в Сливен задържа за 72 часа Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И., упрекнати в непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи жестоко пренебрежение към обществото, като и за пречене на орган на власт, оповестиха през днешния ден от Апелативната прокуратура в Бургас. От обвиняването прецизираха, че мъжете са упрекнати поради държанието им по време на случая в четвъртък вечер в квартал " Надежда " на града. Непристойните им дейности били съпроводени със опозиция против служителите на реда, пристигнали по сигнал за мощна музика и изпълняващи обвързване по запазване на публичния ред. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР