ПСЖ и Нюкасъл завършиха 1:1 в мач от група F

...
ПСЖ и Нюкасъл завършиха 1:1 в мач от група F
Коментари Харесай

Дузпа в добавеното време спаси ПСЖ от резил

ПСЖ и Нюкасъл приключиха 1:1 в мач от група " F " на Шампионската лига. " Свраките " поведоха в резултата в 24-ата минута след гол на Александър Исак, само че Килиан Мбапе донесе скъпата точка за парижани в 8-ата минута на добавеното време след тъкмо изпълнена дузпа.

Преди последните срещи от " групата на гибелта " ПСЖ се намира на втората позиция със седем точки, до момента в който Нюкасъл е трети с 5 пункта.

За тима на Луис Енрике следва извънредно тежко посещение на Борусия Дортмунд, до момента в който британският отбор ще одобри Милан.

ПСЖ сътвори първата заплаха в 4-ата минута на дуела. Усман Дембеле напредна в наказателното поле и центрира към Канг-Ин Лий, който не нацели топката. Защитата на Нюкасъл не съумя да почисти топката и тя попадна на крайници на Фабиан Руис, който от добра позиция прати удара си високо над напречната греда.

Пет минути по-късно парижани сътвориха нова хубава офанзива по десния фланг. Ашраф Хакими и Рандал Коло Муани направиха ужасно двойно подаване, откакто мароканецът центрира към Килиан Мбапе. Французинът стреля с пета, само че Ник Поуп съумя да се намеси.

В 12-ата минута " свраките " отвърнаха на предизвикването. Мигел Алмирон лиши топката от Хакими наоколо до наказателното поле на ПСЖ. Парагваецът откри Александър Исак безусловно самичък на границата на вратарското поле, само че нападателят въобще не уцели вратата и топката мина над вратата на Джанлуиджи Донарума.

Нюкасъл откри резултата в 24-ата минута. Тино Ливраменто проби по лявото крило и подаде към Алмирон. Крилото стреля от границата на наказателното поле. Донарума не се намеси по най-хубавия метод и топката попадна на крайници на Исак, който нямаше по какъв начин да пропусне на празна врата.

Осем минути по-късно Поуп направи второто си избавяне в дуела. Дембеле проби и насочи удар по земя с левия крайник към десния ъгъл на вратата на анлийския пазач, който съумя да избие с една ръка.

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме " свраките " имаха голям шанс, че резултатът остана в тяхна изгода. Дембеле бе открит от Мбапе на съвършена позиция в наказателното поле и неговият изстрел най-вероятно щеше да бъде голов, в случай че Фабиан Шер не беше поставил тялото си на пътя на топката.

В 56-ата минута Коло Муани изведе Дембеле на хубава позиция. Все отново топката към крилото не беше най-хубавата и макар че Дембеле стигна до кълбото, той не съумя да насочи удара си, което разреши на Поуп да се намеси.

10 минути по-късно ПСЖ сътвори най-хубавата си обстановка в дуела. Мбапе се оправи със бранител на " свраките " и откри с подаване по земя на границата на вратарското поле появилия се като запаса Брадли Баркола. 21-годишният футболист прати удара си право в Ник Поуп, който още веднъж заключи вратата си.

Няколко секунди по-късно Мбапе и Баркола още веднъж комбинираха добре, само че ударът на втория не откри очертанията на вратата. В 69-ата минута домакините имаха искания за дузпа след единоборство сред Ашраф Хакими и Антъни Гордън. Ситуацията бе прегледана с ВАР, само че не се стигна до 11-метров углавен удар.

Осем минути преди приключването на постоянното време Люка Ернандес центрира към Дембеле, който от няколко метра не съумя да прати топката в мрежата на Поуп. Шер се регистрира с основна интервенция, откакто не разреши на французина удобно да насочи изстрел.

В 85-ата минута ПСЖ бе покрай изравняването. След прекрасен самостоятелен пробив Мбапе тества рефлекса на Поуп, който още веднъж се оправи, а при добавката ударът на капитана на парижани мина на сантиметри от десния непряк дирек на вратата на Нюкасъл.

В началото на продължението Баркола направи още един пропуск от чиста обстановка. Той бе открит от Хакими, само че младият футболист не съумя да затисне добре топката и тя мина високо над вратата на Поуп.

В 6-ата минута на добавеното време на срещата играчите на Луис Енрике още веднъж имаха искания за дузпа. Марчиняк не уточни бялата точка, само че след намесата на ВАР бе отсъден 11-метров углавен удар за ПСЖ поради игра с ръка на Ливраменто. Ситуацията остава противоречива, откакто топката първо се удари в тялото на бранителя. Зад топката застана Мбапе, който не остави шансове на Поуп и донесе точката на парижани в 98-ата минута.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР