Психолозите смятат, че всеки човек изразява любовта си по различен

...
Психолозите смятат, че всеки човек изразява любовта си по различен
Коментари Харесай

Пет езика на любовта, за които не сте и предполагали

Психолозите считат, че всеки човек показва любовта си по друг метод – някои с думи, други с каузи. Съответно се чака от колегата да го прави във форма, която да му е близка.

Поради тази причина е значимо да се знае кои са езиците на любовта и по какъв начин да реагирате когато няма подобие в това отношение.

Насърчаващи думи
За тези, които приказват езика на думите, е значимо те освен да бъдат обичани и оценени, само че и индивидът до тях да може да приказва за това намерено. Думите, изразяващи поддръжка или признателност, им оказват помощ да се ободрят, развеселят и да повярват в себе си. Ако нямате умеенето да говорите възвишени слова и не сте научили сантиментални стихотворения, кажете нещо просто, само че откровено: „ доста хубаво облекло “ или „ готов/а съм да хапвам от твоите манджи всеки ден, необикновено вкусни са “

Думите за поощряване са един от петте съществени езика на любовта. Има хора, за които е доста значимо да бъдат оценени и похвалени в точния момент. Когато са насърчавани, те са признателни и подготвени за подвизи. Например с цел да вдъхнете доверие на колегата си, просто би трябвало да го похвалите още един път.
Време
Говорещите този език на любовта се усещат обичани, когато сътрудникът им е предан на връзката и желае да прекарват време дружно. Тези хора обичат да бъдат слушани деликатно, да реализират зрителен контакт и да има цялостно наличие. Самите те също считат за най-висшата демонстрация на обич да бъдат дружно, да приказват и да прекарват свободно време един с различен.

Този любовен език е за това да обръщате внимание на колегата си, без да се разсейвате от телефона или други външни фактори. Да сте дружно значи да се отдавате изцяло един на различен, а освен да сте в близост. Когато прекарвате време дружно, би трябвало да говорите, фокусирайки се върху събеседника, а не да създавате илюзията, че прекарвате време дружно.
Подаръци
Подаръците са забележими знаци на любовта, а знаците имат прочувствена стойност. Те могат да бъдат разнообразни - скъпи или бюджетни, само че за човек, който приказва този език, цената няма огромно значение. Когато избирате подарък, можете да бъдете изобретателни - оставяйте сладки бележки заран, подарявайте цветя, направете албум с общи фотоси. За човек, който приказва езика на подаръците, цената им е безразлична. В същото време езикът на подаръците е най-простият. Можете да купите дребни неща или да извършите нещо със личните си ръце.
Докосване
Прегръдки, целувки, секс и всяка друга демонстрация на физическа фамилиарност - това е петият език на любовта. Хората, които показват любовта си на този език, правят оценка прегръщането и целуването. Те се любуват на чувството за топлота и комфорт, което идва с физическото допиране, и изпитват липса на внимание и обич, в случай че няма фамилиарност.
Помощ
Да окажеш помощ значи да направиш нещо хубаво за различен човек. Това е метод да изразите любовта си. Ако ви е мъчно да разберете каква помощ в действителност ще бъде потребна на обичания ви човек, го помолете да направи лист. Ако за вас в действителност е значимо сътрудникът ви да ви помогне с нещо, което ви основава проблеми, а той не го схваща, просто му кажете. И не е нужно да се обиждате, в случай че не ви оказват помощ без да сте го поискали. Може би вашият сателит има друго схващане за света.

Още то създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР