Психолозите са на мнение, че през първата година от живота

...
Психолозите са на мнение, че през първата година от живота
Коментари Харесай

Бебешките характери ♥ Лидери, мислители, творци, нежни цветя

Психолозите са на мнение, че през първата година от живота на детето се залагат основите на неговия темперамент и орис като възрастен. Именно по тази причина е толкоз значимо да се следи и следи развиването на детето. Мъниците демонстрират своя темперамент още до момента в който са в пелени, а по какъв начин да се научим да ги разбираме по-пълноценно и да се съобразяваме с техните странности, вижте в идващия текст.

Лидерът

Крещи упорито и високо. Замълчава незабавно, щом получи мечтаното. Винаги се стреми към задачата си: в случай че е гладно, не можеш да го залъжеш с дрънкалка; в случай че желае да го вземат на ръце, ще плаче, до момента в който не го вдигнат от креватчето. Заспива късно, спи надълбоко, само че малко. Има присъщ гений да дресира родителите си: щом получи това, което е желало, се трансформира в приятно ангелче, примигва сладко, а мама и баща са подготвени на всичко, единствено и единствено да видят тази кротка бебешка физиономийка върху пухкавото бебешко лице. Бъдещият водач рано стартира да се усмихва и да стопира погледа си не върху някакви предмети, а върху роднините, от чието отношение зависи неговото благоденствие. То обича обществото, само че ненавижда, когато дълго време го държат на ръце.

От какво се нуждае?
Изисква деликатно и строго отношение. В никакъв случай не трябва да се пречупва принудително характерността му. С похвали би трябвало да се насърчава неговото държание, което е прелестно за родителите му, само че да не му се " върви по гайдата " и да не му се разрешава да къса книжката или да хвърля играчката на земята. 

Какъв ще порасне?
Целеустремен, съдбоносен, неотстъпчив и деен.

А в случай че нещо не е по този начин, както би трябвало?
Строгите и сурови родители, пресичащи самостоятелността на бъдещия водач, образуват уединен вълк-единак или пречупен и въздържан несретник. Прекалено нежните и позволяващи всичко родители ще получат домакински тиранин от най-висока класа.

Мислителят

Тихо и елементарно за гледане бебе. Плаче рядко, единствено заради същинска физическа потребност - апетит, жадност или болки в корема. Почти от самото начало спи. За него сънят постоянно е еквивалент на трогателен стон: като не получава мечтаното, то се изключва с вярата, че до момента в който спи обстановката ще се поправи. След пробуждане лежи дълго и мълчи, забавно му е и самичко. Не изисква родителите му да са непрестанно към него. Още от раждането му го притеглят повече предметите, в сравнение с светът на хората. Такова дете е в положение да се усмихва като гледа ярка ваза или полюшващото се стръкче на дървото през прозореца. Еднакво равнодушно се отнася към всички странични хора, не се бои от никого, стои чинно и неенергично в ръцете на всеки, който го вземе. За връзка със света, доста рано дефинира в собствен прочувствен канал един човек измежду хората към себе си, и неведнъж това не е майка му. 

От какво се нуждае?
Към него би трябвало да се отнасят почтително, да не нахлуват с целувки и шумни игри в неговия вътрешен свят. Майка му би трябвало да пази спокойствието му, таткото да му изяснява и пази. Не е неприятно да му се даде опция да поддържа връзка с доста и разнообразни хора, с цел да може да си избере другар по душа. Майка му не би трябвало да го ревнува – да вземем за пример от баба му. То обича майка си, само че с някой различен му е по-лесно и забавно. 

Какъв ще порасне?
Оригинален и изчерпателен мъдрец, инженер или математик, химик или програмист. Когато се сблъсква с неприятности, постоянно ще се затваря в себе си.

А в случай че нещо не е по този начин, както би трябвало?
Досадна майчица, която следи и опекунства всяка негова стъпка, ще трансформира детето в затворен параноик. Равнодушната майка ще отгледа стеснен двойкаджия или човекомразец. Строгата майка, грубо прилагаща даже пердах и неспособна да изпита съчувствие към непознатата болежка, ще има дете лакомец. Коравосърдечната и неемоционалната — чудак. 

Творческата натура

Ненавижда да спи, тъй като сънят прекъсва заниманията му по проучване и креативно видоизменение на света. След като се разсъни, не плаче, само че гука, с цел да го виждат и да дойдат при него. С наслаждение се усмихва на мама и баща, обича всички непознати предмети повече от играчките, които познава. Още преди да стартира да приказва, обича да разглобява всичко към себе си на съставните му елементи. Пред физическата милувка избира другарство от разстояние - описване, четене, близко наличие. Успокоява се от думи, а не от допиране. Смее се и размахва ръчички, с цел да притегли вниманието на другите към предмета, който му харесва. На една годинка стартира да демонстрира чудовищна непримиримост - дай това или покажи това.

От какво се нуждае? 
С него би трябвало да се приказва и да му се изяснява всичко, без да се мисли за това какъв брой схваща - доста или малко. 

Какъв ще порасне?
Даровит, любопитен, жизнеспособен, експлозивен и буен.

А в случай че нещо не е по този начин, както би трябвало?
Ако грубо пресичате опитите му да научи нещо, да вземе обичана играчка, в случай че се пробвате да го плеснете, потиснатата ученолюбивост ще се трансформира в настъпателност. В учебна възраст детето ще се трансформира в неуправляем, гамен и неприятен възпитаник.

Крехко като стъкло

Плаче постоянно, успокоява се постепенно, хълца, въздиша и хленчи. Спи дълго, само че постоянно неприятно, буди се постоянно и желае да го носят из стаята и да го люлеят. Не е в положение да остане единствено, радва се когато към него има хора. Успокоява го физическата непосредственост с майка му или татко му. Понякога не понася ярка светлина, мощни звуци, което приказва за изключително нежна нервна система. Твърде изборно е в общуването - при някого отива, други ги отблъсква, освен това неведнъж се оказва, че не му харесват хора, които крият някакви враждебни планове във връзка с околните му

От какво се нуждае?
Изисква два пъти повече самообладание, в сравнение с другите деца. Възрастните би трябвало постоянно да се отзовават на рева му. Не е допустимо да се разглези: колкото повече топлота получи от близките, толкоз по-устойчиво и волево ще стане в бъдеще.

Какъв ще порасне?
Момченцето ще се трансформира в мощен и гальовен мъж, фантазия за всяка жена. Момиченцето ще очарова всички със сговорчивия си, добър и спокоен темперамент.

А в случай че нещо не е по този начин, както би трябвало?
Ако започнете да демонстрирате какъв брой дълго можете да издържите на рева му - " ще поплаче и ще престане ", ще отгледате нервозен, постоянно афектиран и злобен човек. Ако започнете да му се карате и да го наказвате, ще се образува персона плаха и пасивна, която по-късно цялостен живот ще се постанова да опекунствате.

Нежно като цвете

То плаче с тъничък, мрънкащ глас и бързо млъква. Това дете няма сили да упорства на своето, да плаче до дъно, до момента в който се появят възрастните и като хлипа десетина минути, от безнадеждно обезсърчение се отпуска и спи с часове, като под анестезия, до момента в който майка му се хвали пред приятелките си какъв брой извънредно добродушно е бебето й. То стартира да се усмихва по-късно, замира от самодоволство в майчините или татковите прегръдки и неведнъж родителите могат да си помислят, че е вземат, че е от вида " мъдрец " и да го оставят самичко и на мира. Но " нежното " дете не го занимават нито предмети, нито природата, нито личните му показа за света. Вместо дрънкалки и пирамидки, то си преглежда ръцете, протяга се към огледалото и тв приемника. То се нуждае от хора. То е страхливо и не има настойчивото отнемане на " водача " или истеричната непримиримост на креативната персона, не се отдръпва в своя вътрешен свят до по-добър миг, като " мислителя ", и не привързва към себе си възрастните, демонстрирайки бурна обич като " нежното " дете. То е по-безпомощно от всички останали деца, необикновено сензитивно, срамежливо и без вниманието на възрастните страда и изостава в развиването си.

От какво се нуждае? 
Нуждае се от доста забележими прояви на обич - докосвания, непрекъснато наличие в неговото полезрение. Ако майката желае да тръгне на работа, би трябвало добре да си намерения с кого то ще прекарва по цели дни. 

Какъв ще порасне?
Сред тези деца има неизмеримо надарени музиканти, дизайнери, учители, смели бранители на всички слаби и нещастни.

А в случай че нещо не е по този начин, както би трябвало? 
Дори любящите родители, несъумели да разпознаят до каква степен е нежна тази детска натура, са в положение да подтиснат гениите на детето и да спомогнат за превръщането му в мъчителен хипохондрик или комплициран човек с нулева самокритика.

Източник:
Снимки: hdwallpapers.in

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР