Психоклиматът на работното място на здравните служители често не е

...
Психоклиматът на работното място на здравните служители често не е
Коментари Харесай

Иван Кокалов, КНСБ: Младите здравни служители напускат България заради стреса

Психоклиматът на работното място на здравните чиновници постоянно не е добър и това е измежду аргументите младите лекари да напущат страната и да търсят реализация в чужбина.

Това са единствено част от изводите от националното изследване за отсъствието от работа поради психосоциални опасности в бранш "Здравеопазване ", направено от КНСБ. То е направено в интервала 1 май - 30 октомври. В него са взели присъединяване 53 лечебни заведения, 1245 интервюирани, измежду които 408 лекари и 138 санитари.

"Недостатъчното финансиране и неналичието на личен състав е извънредно стресогенен фактор. Защото неналичието на задоволство от това, което правиш, и неналичието на самопризнание са извънредно стресогенни ", съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия доктор Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ.

Начинът на ръководство на самите действия и връзките сред личния състав са различен фактор.

"Това, което и мен ме учуди, е че един голям % - над 60% споделят, че като разследване на тези стресогени и организация на работата, страдат от мускулно-скелетни болести. Казвам го, тъй като идващите три години Европейската фондация Билбао (при сигурност и здраве при работа) е определила за битка против мускулно-скелетните болести ", добави доктор Кокалов.

"Постоянното говорене за промяна, неналичието на изясненост - на къде ще се върви, по какъв начин ще се върви, са също доста стресиращи. Системата е консервативна и тя би трябвало да се възнамерява непрекъснато - и разноски и активност. И когато непрекъснато ви стресират, че натам ще се върви, това ще се финансира (това важи и за работодателя), промяната става стресогенен фактор за всички ", разяснява доктор Кокалов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР