Пряка връзка с МКС от “София тех парк”Първата видеоконферентна връзка

...
Пряка връзка с МКС от “София тех парк”Първата видеоконферентна връзка
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа: Заложете на науката, за да стигнете Космоса

Пряка връзка с МКС от “София тех парк”
Първата видеоконферентна връзка сред Международната галактическа станция и България се реализира в “София тех парк”, с партньорството на посолството на Съединени американски щати и още 30 организации. Специално за събитието приветствие прати първият ни космонавт Георги Иванов.

“За пръв път в България ще имаме опция да приказваме с астронавтите на НАСА в Космоса”, сподели на български в особено видео във връзка събитието посланикът на Съединени американски щати у нас Н. Пр. Херо Мустафа. При формалното разкриване на форума тя сподели, че МКС е образец до каква степен може да стигнат науката и човешките благоприятни условия. Посланикът на Съединени американски щати насърчи учениците и студентите да гледат към звездите, да преследват кариера в науката и да си слагат високи цели, които да реализират.

Минути по-късно астронавтите от НАСА отговаряха на въпроси на български възпитаници и описаха за тяхната работа измежду звездите. Общо 32 наши възпитаници и студенти изпратиха своите видео въпроси до МКС. С част от деца на място се срещна и кметът на София Йорданка Фандъкова.

През XXI век най-ценният и най-скъпият артикул ще бъде положителното обучение и, бих добавил, и положителното образование, сподели от своя страна известният учител по физика Теодосий Теодосиев по време на конференцията “Ало, Космос! Говори България”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР