Прозрачна ли беше процедурата по избор на нови изтребители за

...
Прозрачна ли беше процедурата по избор на нови изтребители за
Коментари Харесай

Новите изтребители - между сделката и нуждите

Прозрачна ли беше процедурата по желание на нови изтребители за българската войска и нуждае ли се страната от толкоз огромна инвестиция за нова бойна техника - депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев и от Българска социалистическа партия Петър Витанов дискутираха по тематиката в студиото на " Денят стартира " с Георги Любенов " по БНТ1.

Това не е вид социална поръчка, както се договаря с компании, става въпрос за договаряния с страни, изясни Гаджев.
Христо Гаджев, ГЕРБ: Ние сме анализирали техните оферти, откривайки че другите предложения имат своите непълноти. На тази база правит има два разновидността - да се приключи или да стартира процедурата с обновени условия.
Депутатът от ГЕРБ е безапелационен, че няма по какъв начин да поддържаме боеспособна армията ни без вложения в защитата, тъй като единствено по този начин ще можем да подсигуряваме сигурността на страната в границите на общата система на сигурността в НАТО.

Според Петър Витанов обаче, решението да стартираме договаряния за американски изтребители, е резултат от неблаговиден конкурс с предупреден победител.
Петър Витанов, Българска социалистическа партия: Как да разбираем на нашите шведски или италиански сътрудници, че техните предложения са били просто заряд. Аз нямам срещу стратегическия избор, казусът е че година и половина министър председателят се пробва да ни убеди, че това е конкурс.
Вижте целия диалог по тематиката във видеото!
 Правителството предложи да стартират договаряния със Съединени американски щати за изтребителите F-16 Правителството предложи да стартират договаряния със Съединени американски щати за изтребителите F-16
Правителството предлага на Народно събрание да утвърди започването на договаряния със Съединени американски щати за пазаруване на нови изтребители F-16 за българските Военновъздушни сили. Реше...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР