Провокациите към България от Република Северна Македония (РСМ) станаха след

...
Провокациите към България от Република Северна Македония (РСМ) станаха след
Коментари Харесай

Каракачанов: Провокациите от Скопие започнаха след падането на ветото

Провокациите към България от Република Северна Македония (РСМ) станаха след отпадането на ветото.

Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ по „ Евронюз България “ почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ доктор Красимир Каракачанов. По неговите думи в страната ни липсва поредна позиция и политика към РСМ. Според него всичко настоящо ще бъде експлоатирано по време на изборната акция, в това число и тематиката за Македония.

Има оферти на „ Левица “ от преди няколко седмици, една ултра болшевишка партия, 6-7 български политици и общественици да не бъдат допускани в РСМ, уточни Каракачанов и добави, че измежду тях са Ангел Джамбазки, Андрей Ковачев и Милен Врабевски, който отделя от персоналните си средства в продължение на години за подкрепяне на деца и младежи от Македония и построяването на мостове сред двете страни.

Каракачанов акцентира, че в Договора от 2017 година са записани взаимни празнувания на общи национални герои или събития от общата ни история, а РСМ не го извършва от 5 години.

Пендаровски на процедура с това негово решение или предложение суспендира контракта от 2017 година

В България всеки негодник, като желае да нападна съперника си, споделя „ той е проруски, той е путинист. Пендаровски и македонските политици, нямайки по какъв начин да оправдаят всичко, което се случва с палежите и побоите, чупенето на прозорци и пукотевица по български клубове, цялата тази отрицателна акция в резултат на просветителна система, която десетилетия наред предизвика ненавист към България, приказва за персони, свързани с Хитлеристка Германия, разяснява Каракачанов и попита по какъв начин по този начин хем българите подкрепящи клубовете в РСМ са „ фашисти “, хем са и проруски.

Бившият министър на защитата изрично отхвърли непрекъснатото търсене на виновност у нас за провокациите на Скопие.

Този метод на мислене в част от нашите публицисти, соросоидната общественост и политиците – „ но май ние сме отговорни “… дали има един Ваш сътрудник в Македония, един уебсайт, който задава сходен въпрос – „ за какво го направихме, не сме ли отговорни, че провокирахме България.

Каракачанов акцентира, че в продължение на 30 години България постоянно е била доброжелателна по отношение на РСМ.

България сподели в последните 2 години, че е страна, която няма лично държавно управление, лична външна политика и няма национална воля и достолепие, безапелационен е Каракачанов и напомни, че държавното управление на Кирил Петков първоначално показваше поддръжка за позицията на предходното държавно управление, за Рамковата позиция и декларацията на Народното събрание от октомври 2019 година, а след това се отметна от тях, уточни той.

Бойко Борисов, с цел да го потупат по рамото „ началниците “ от чужбина и да го пуснат още веднъж да ръководи, смъкна ветото, разяснява политикът и добави:

Бях го предизвестил още лятото на предходната година и му споделил, че направиш ли това – аз няма да имам никакви морални задължения.

Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация запита:

Къде е администрацията на Еманюел Макрон, къде е Стейт Департаментът, къде е външното министерство на Германия, къде е еврокомисарят по разширението – ще се изкажат ли? И в случай че не се изкажат, дано ние като българи си създадем сметката, когато изпълняваме непознати стремежи, само че не в наш интерес.

По думите на Каракачанов, когато България се почита сама, тогава ще я почитат и другите.

Тогава доста хора и медии споделяха „ айде стига с това несъгласие, нашите сътрудници от евроатлантическата общественост желаят (да паднат ветото – бел. ред.) под този хубав предтекст да се спре съветското въздействие, предадоха българския народен интерес. Къде са в този момент същите тези посолства и страни, запита още той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР