Провинция Дзянси се намира в югоизточната част на Китай, на

...
Провинция Дзянси се намира в югоизточната част на Китай, на
Коментари Харесай

"Красотите на Дзянси" пристигат от Китай на Моста на влюбените

Провинция Дзянси се намира в югоизточната част на Китай, на южния бряг на междинното течение на най-голямата река в Китай - Яндзъ. Обхваща повърхност от 166 900 кв. км и има население от над 45 милиона души. Състои се от 11 префектури и 100 окръга (градове и други административно-териториални единици).


Името си получава по време на ръководството на император Сюендзун от династията Тан, който през 733 година основава Западния път около Южното поречие т.нар Дзяннан Сидао, оттова и името " Дзян-си ".

За обозначаване на провинцията се употребява и йероглифа " Ган ", тъй като най-голямата река, която тече през провинция Дзянси е река Гандзян.



Фотозложба, представяща хубостите на провинция Дзянси, ще бъде показана на Моста на влюбените от 22 август до 6 септември.

Ани Пешева е живяла седем години в Китай. Получила е най-хубавото от образованието и на Изтока, и на Запада – приключила е китайска философия в приключила е китайска философия в Пекинския университет и Международни връзки в Станфорд. Задълбочено се занимава с метафизика, даоски учения, чигун и обичайната китайска медицина. По тази причина от китайското посолство у нас споделиха, че тя е най-подходящият човек, който да опише за целебните обичаи в Дзянси. Оказаха се прави!

Тя е създател на книгите " Пътуване из магичния Китай ", " Китайска астрология ", " Класическа китайска акупресура " и " Българо-китайски разговорник ", с който да се въоръжите в случай че тръгнете към азиатската страна.

Снимките и видеото са предоставени на БНР от Посолството на Китайската демократична република у нас. По обявата работи: Росица Михова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР