Проверяват местата за настаняване на бежанци в Русенско след сигнал

...
Проверяват местата за настаняване на бежанци в Русенско след сигнал
Коментари Харесай

Украинци се оплакаха от лоши условия в къща за гости в Мартен

Проверяват местата за настаняване на бежанци в Русенско след сигнал за неприятни условия в къща за посетители в град Мартен.

Собственикът ѝ приема 9 души, бягащи от войната, които единствено след 3 дни желаят неотложно да изоставен дома, недоволни от положението на къщата.

В къщата за посетители се настаняват две фамилии с дребни деца и жена в неравностойно състояние, предава За настаняването им притежателят на къщата трябвало да получи по 40 лв. на човек за вечер като отплата от страната.

След 3 дни обаче, бежанците се свързват с локална доброволческа организация и молят неотложно да бъдат преместени. Приемат ги в Кризисния център на Каритас в Русе.

"Оплакаха се, че не са имали задоволително храна. Също по този начин, че пространството е било тясно, не е било пригодено за хора с увреждания. Като цяло се оплакаха от отношението ", сподели шефът на "Каритас " – Русе Георги Михов.

Семейството не пожела да застане пред камерата ни. Споделиха, че са доста уплашени и изплашени. По думите им в къщата е било студено. Собственикът се е държал доста неприятно с тях. Той обаче отхвърля.

"Смятате ли, че ще ми дадат от общината всички типове разрешителни, в случай че няма условия? Четири стаи с 3 бани, 2 тоалетни, необятни спални - нова къща - изолирана с климатик и така нататък ", посочи притежателят на къщата за посетители Пламен Митев.

Мъжът твърди, че фамилиите са желали да бъдат настанени в по-луксозно място, по тази причина са се оплакали. Той е решил да одобри бежанци, тъй като не е работил близо 2 години.

"Аз не работех от пандемията насам, платихме патентни налози, спря ни. Не съм взел една стотинка помощи, карам си на моите пари, на моите мускули ", акцентира Митев.

От предоставени на екипа ни фрагменти от мястото, където сега са настанени украинците, се вижда, че пространството е по-широко. Кметът на Русе е разпоредил инспекция на всички места за настаняване на бежанци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР