Проверяват четирима прокурори заради обвинен за убийство. Стефан Станев беше

...
Проверяват четирима прокурори заради обвинен за убийство. Стефан Станев беше
Коментари Харесай

Проверяват четирима прокурори заради обвинен за убийство

Проверяват четирима прокурори поради упрекнат за ликвидиране. Стефан Станев беше арестуван, откакто на 23 юни приятелката му Виола беше открита мъртва в апартамент в София.

Данните от следствието все още демонстрират, че гибелта на младата жена е настъпила вследствие на тежка черепно-мозъчна контузия, получена след многократни удари с железен предмет по главата, както и голям брой прободни и порезни рани по лицето, шията и гърба.

Оказва се, че някогашната жена на Стефан е подавала неведнъж тъжби против него, само че Министерство на вътрешните работи и прокуратура не са им обърнали внимание и не са почнали следствие. Преди дни дамата написа писмо в обществените мрежи, в което разяснява, че правораздаване в България няма.

Именно по-късно писмо почнала инспекция. „ По предписание на градския прокурор на София Емилия Русинова беше осъществена инспекция на всички преписки, досъдебни производства, тъжби и молби, постъпвали от някогашната брачна половинка на Стефан Станев, нейната сестра и нейната майка ", заяви основният прокурор Сотир Цацаров.

„ Проверката на прокуратурата е приключила с отчет, който съдържа информация за недостатъци и нарушавания на прокурори. Установени са и пропуски в работата на чиновници на Министерство на вътрешните работи и по тази причина отчетът ще бъде изпратен на министъра на вътрешните работи ", заяви Цацаров и добави: „ Проверката е открила пет преписки, водени в Софийската районна прокуратура, единствено по една от преписките е формирано досъдебно произвеждане. Става дума за тъжба, която е подадена 16 май 2017 година до 3-то районно ръководство от сестрата на някогашната брачна половинка. Самата закана за ликвидиране е осъществена от Стефан Станев на 13 май ".

„ Надяваме се към 30 септември да можем да приключим следствието и в Софийския градски съд да бъде импортиран обвинителния акт ", заяви градският прокурор на София Емилия Русинова.

Ако Стефан Станев бъде приет за отговорен, го чакат сред 15 и 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор без право на подмяна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР