Проверки от Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) на политици

...
Проверки от Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) на политици
Коментари Харесай

Властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система, недоволства Борисов

Проверки от Държавната организация за национална сигурност (ДАНС) на политици се вършат доста от дълго време. Това разяснява министър-председателят Бойко Борисов по отношение на настояването на основния прокурор Сотир Цацаров да се ревизират висши политици . Днес Борисов инспектира построяването на автомагистрала " Хемус ".
 

„ Не утвърждавам това, че някоя от управляващите се пробва да се бърка в самостоятелната правосъдна власт. Нали по тази причина се борехме правосъдната власт да е самостоятелна. Прокурорите си избират прокурори, съдиите си избират съдии, а ние другите управляващи - президентска, изпълнителна и законодателна, си гледаме всеки своите задания, само че по този начин са решили - по този начин вършат ”, разяснява министър председателят и посочи, че не е работа на изпълнителната власт да следи избора на нов основен прокурор.
 

„ Това не е моя работа да го проследявам, не е работа на изпълнителната или която и да било друга власт. Има Висш правосъден съвет (ВСС), има метод, по който да се избира. Президентската институция има право да утвърди или да не утвърди. Тогава влиза в действие нейната роля “, сподели още Борисов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР