Проверката на цените на млечните продукти, която правят от Българската

...
Проверката на цените на млечните продукти, която правят от Българската
Коментари Харесай

НАП и БАБХ започват проверки и за плодовете и зеленчуците

Проверката на цените на млечните артикули, която вършат от Българската организация за сигурност на храните и Национална агенция за приходите,
ще завърши до края на месеца,
заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

Такива инспекции ще има и за плодовете и зеленчуците, след което ще се създадат оферти и за законови промени, прецизира Българска национална телевизия.

Инспектори на БАБХ и на Национална агенция за приходите в този момент ревизират млечните артикули.

На Консултативния съвет всички производители са поискали да има такива инспекции и за плодовете и зеленчуците.

Целта е да се откри по какъв начин се разпределя добавената стойност от полето до рафта в магазина.

„ И надлежно ще ни даде мотив за много съществени промени и законодателни.

Така, че имаме много работа и с народните представители, и в Народно събрание.
Една институция не е задоволителна да направи нужните промени,
би трябвало много по-комплексни промени и в други закони, както в закона за Данък добавена стойност,

по този начин и в закона за храните, липсват ни регламенти за търговия със земеделска продукция “, изясни Кирил Вътев – министър на земеделието.

Родното произвеждане на плодове и зеленчуци е към 40% от продукцията на пазара . Това съответствие би трябвало да се промени е упоритостта на министъра на земеделието Кирил Вътев. Решението той вижда в сдружаване на производителите, тъй като са малко тези, които са самодостатъчни да приложат всички стандарти, нужни за пазара на дребно.

„ Подготвяме една стратегия за събирателни пунктове за плодове и зеленчуци с финансиране, с което желаеме да насърчим сдружаването и кооперирането сред производителите, тъй че и най-малкият и най-големият да имат еднакъв достъп на пазара. Като в тези събирателни центрове продукцията им ще се окачествява, ще се калибрира, ще се опакова и ще дава отговор на най-високите стандарти на пазара. Това е единственият метод и най-малкият да може да стигне до огромните супермаркети “, разясни министърът.

За него е сериозен проблем обстоятелството, че пораства броят на хората, които се отхвърлят от отглеждане на животни и произвеждане на зеленчуци и плодове.

„ Това са хора, които напускайки този бизнес, не остават в България и това е най-страшното. Така, че в реда на нещата е безусловно всички в тази страна да се замислим и да се активизираме да обърнем процеса. Няма да е бързо, няма да е елементарно, няма да е на следващия ден, само че би трябвало да се стартира “, сподели още Кирил Вътев.

Министър Вътев откри ловния сезон за дръпнат дивеч в Държавното горско стопанство „ София “ в „ Челопечене “. Бяха тествани документите на ловците от дружината, след което те още веднъж чуха инструктаж за сигурност.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР