Проверката на пътя показва, че състоянието на пътя Рила-Рилския манастир

...
Проверката на пътя показва, че състоянието на пътя Рила-Рилския манастир
Коментари Харесай

Въпреки констатираните проблеми: Администрацията в Кюстендил оцени пътя до Рилски манастир като ”много добър”

Проверката на пътя демонстрира, че положението на пътя Рила-Рилския манастир е " доста положително ". Има оферти да бъде назначен щатен кантонер, който да алармира за зародили проблем по трасето, изключително през зимния сезон.

за положението на пътя до Рилския манастир се стигна след поредност от писма на игумена на Рилската обител - Адрианополският свещеник Евлогий, че пътят не се поддържа добре. 

Сред установените проблеми са: компрометирани и отчасти закрити от растителност пътни знаци, сектор със струпани зад мантинелата скални парчета при построения и незавършен полутунел и други, оповестява БНР.

 

Изграждането на полутунела на 17-я километър над с. Пастра е осъществявано посредством инхаус поръчка. Строителството на обекта е незавършено и е въведена краткотрайна организация на придвижването.

Съгласно критериите на АПИ за технико-експлоатационното положение на пътя същият е оценен с качество „ доста добър “. Вериода 2017 – 2022г. са вложени 20 585 975 лева за рехабилитация, подсилване и обезопасяване

 

От Полицейското ръководство в гр.Рила изпращат писма с предложение да се върне остарялата процедура с назначение на щатен кантонер, който да следи за положението и за зародили проблеми по трасето. Това сподели началникът на ръководството Ст. контрольор Иван Кавлачки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР