Проверка в центрове и магазини показва, че и тази година,

...
Проверка в центрове и магазини показва, че и тази година,
Коментари Харесай

Смяната на летните със зимни гуми ще ни излезе по-солена

Проверка в центрове и магазини демонстрира, че и тази година, въпреки и минимално, повишаване на зимните гуми въпреки всичко ще има. Но с какъв брой ще се покачат цените и какви са препоръките на специалистите?

А съветът на експертите е да се възползваме от този интервал на годината, написа Ауто Блиц.

" Клиентите са още плахи и чакат да видят какво ще е тъкмо времето отсега нататък, само че като цяло по-топло няма да става - време си е за самата промяна на гуми.

Хубаво е множеството клиенти и консуматори да дойдат малко по рано, с цел да избегнем опашките и да е по-лесно за нас и за тях също - да не им губим времето.

Може би при започване на идващия месец ще бъде най-големия напор. Особено и тогава, в случай че застудеят още малко температурите ще има огромни опашки ", изясни Симеон Тракийски, продавач-консултант на автомобилни гуми.

И тази зима обаче гумите нарастват. " Има известно нарастване. То се вижда в цените на всички неща и при гумите се вижда. Аз считам, че е в границите на естественото това нарастване ", допълниха търговците.

" В всеобщите размери по отношение на десетина % от миналата година имат разлика ", сподели Тракийски.

Проверка в магазини и центрове сподели, че цените на междинните класове зимни гуми варират сред 100 и 120 лева Отделно от това би трябвало да си приготвим пари и за промяната.

" Цените са от 15-17-18 лева на гума с салдото ", сподели Тракийски.

А на какви гуми ще се спрем е въпрос на персонален избор. " Лично моето мнение е, че българите към този момент гледат повече качеството, само че въпреки всичко си има хора и които гледат и цената.

Има и такива гуми в междинен клас, които ще ви свършат много добра работа. Нали, надлежно може би ще изкарат малко по-малък пробег, само че това при всеки човек е самостоятелно ", изясни продавач-консултантът.

Някои клиенти избират всесезонните. " Малко компромисен вид, който е за автомобил, които няма извънредно огромен пробег, в случай че се движи извънредно доста автомобила с повечко пробег няма да ви свърши същата работа - както зимна, по този начин и както лятна ", заяви той.

Но специалистите са безапелационни, че не би трябвало да караме с летни гуми през зимния сезон. " По-лош спирачен път. Като цяло със зимната гума при студени условия ще спрете много по-лесно в сравнение с с лятната.

Зимната гума работи под 10 градуса, а лятната гума работи над 10 градуса каучука, тъй че към този момент си му е време ", уточни Тракийски.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР