Проверка на Върховната административна прокуратура е открила редица нередности по

...
Проверка на Върховната административна прокуратура е открила редица нередности по
Коментари Харесай

Прокуратурата откри куп нарушения по детските площадки в страна

Проверка на Върховната административна прокуратура е разкрила редица нередности по детските площадки и стадиони в страната, заяви пресцентърът на институцията. Инспекциите са почнали, откакто на 17 юни дете пострада при рухване на футболна врата.

Служителите на прокуратурата са проверявали до каква степен се съблюдават условията на Наредба № 1 от 12.01.2009 година за изискванията и реда за устройството и сигурността на площадките за игра и методите на реализиране на надзор по нея от кметовете на общини. Основните нарушавания са свързани с това, че не се инспектира задоволително постоянно положението на площадките за игра и те не се ремонтира навреме, с цел да бъдат безвредни.

Проверките са разкрили още, че не се сформират отчети за резултатите от извършени инспекции. " Поради липса на редовно проучване на площадките за игра се доближава до тяхното градивно изменение (наличие на счупени и променени, нуждаещи се от ремонт или замяна съоръжения), което основават риск от пострадване ", е изводът на проверяващите.

Те са разкрили също, че при доста площадки в страната липсват табели за това по какъв начин и от кого могат да се употребяват, кой е притежателят, няма ги и наложителните огради.

До момента са тествани над 7000 площадки в цялата страната. За установените нарушавания са направени общо 152 броя оферти за предприемане на ограничения за унищожаване, възобновяване и обезопасяване на оборудванията в местата за игри, обобщават от прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР