Проверка на РИОСВ- Варна установи паркирани леки автомобили, кемпери и

...
Проверка на РИОСВ- Варна установи паркирани леки автомобили, кемпери и
Коментари Харесай

Проверка установи коли, кемпери и каравани върху дюни на плаж Крапец-Север


Проверка на РИОСВ- Варна откри паркирани леки коли, кемпери и каравани върху дюни на морски плаж " Крапец - Север ", който които попада в рамките на предпазена зона.

Оказва се част от притежателите на колите са били осведомени със статута на територията и с режимите ѝ на запазване. Те са наново предизвестени за административно-наказателната отговорност, която носят според Закона за биологичното многообразие.

Информационни табели, указващи режимите на запазване на предпазената зона и произлизащите от тях забрани обаче липсват. От РИОСВ-Варна осведомят, че следва да бъдат направени и сложени.

По време на инспекцията е обходен и морски плаж " Космос ", който също попада в рамките на Защитена зона за запазване на естествените местообитания и дивата флора и фауна BG0000154 " Езеро Дуранкулак ".

Там не са открити извършители, къмпингуващи върху дюните до плажната линия. Причина за това обаче най-вероятно са поставените преди месец осведомителни табели, указващи предпазения темперамент на местообитанието. Те са в положително положение и ненарушена целокупност, показват от Регионалната екоинспекция.

В акцията инициирана от Министерство на околната среда и водите На 12 септември взеха присъединяване още регионалният шеф на област Добрич Йорданка Костадинова, шефът на Басейнова дирекция " Черноморски регион " - Явор Димитиров, чиновници към районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Каварна и други Водещи инспекцията бяха чиновници от бранш " Престъпления срещу околната среда ", отдел " Икономическа полиция " при Главна дирекция " Национална полиция ".
 Руснак паркира джипа си върху дюните на плаж край Созопол
Руснак паркира джипа си върху дюните на плаж край Созопол

Грози го до 3000 лева глоба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР