Проверка на изпълнението на проекта за допълнително аварийно водоснабдяване на

...
Проверка на изпълнението на проекта за допълнително аварийно водоснабдяване на
Коментари Харесай

Почти две години по-късно - проверка защо в Хасково още няма алтернативно водоснабдяване

Проверка на осъществяването на плана за в допълнение спешно водоснабдяване на Хасково стартира районното министерство (МРРБ). Тя започва след категорично предписание на премиера Бойко Борисов.
Става въпрос за план, за който страната отпусна 1,93 млн. лв. през май, 2017 година. Проектът трябваше да обезпечи с вода Хасково поради прекъсването на избрани кладенци, след новината за нараснало равнище на уран. А преди година стана ясно, че кметът на Хасково Добри Беливанов пуска социална поръчка за осъществяване на плана - 9 месеца по-късно! По това време Беливанов сподели пред Actualno.com, че забавянето е поради процедури по отчуждаване и, че 4 дублиращи кладенеца към този момент са построени, а към този момент се работи върху построяването на още 4.
Възложената инспекция ще обхване всички аспекти на строителните действия на обекта, цялата налична документи, както и периодите, заложени в подписаното сред Министерство на регионалното развитие и община Хасково съглашение за финансиране на обекта.
Проверката ще се извърши от екип на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), Дирекцията за народен строителен надзор, Дирекция ВиК, както и „ Вътрешният одит “ на Министерство на регионалното развитие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР