Проверка на Бургаската екоинспекция е установила нарушение в местността Поляните

...
Проверка на Бургаската екоинспекция е установила нарушение в местността Поляните
Коментари Харесай

Бургаската екоинспекция предприема действия срещу изграждане на път в местността „Поляните“

Проверка на Бургаската екоинспекция е открила нарушаване в местността Поляните до село Синеморец. Тя е осъществена след  подаден на сигнал за създаване на път. Той е  постъпил на " Зеления телефон " на ведомството.

Инспекцията на място е  установила, че  е изработен ров (с дължина 200 м, дълбочина 15-30 см и широчина към 4 м). Теренът е нормализиран отчасти (около 100 м), валиран с каменна секта.

Дейността не е съгласувана с Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас и е в нарушаване на наредбите на Закона за предпазените територии.

На причинителя е изпратена покана за сформиране на акт за открито административно нарушаване и му е обещано наставление да отстрани насипаната каменна секта и да възвърне терена до предходното му положение в къс период.

На територията на община Царево през интервала 2021 – 2022 година от екоинспекцията са издадени многочислени актове за открито административно нарушаване, от които 6 броя са на Община Царево.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас приканва службите, които управляват дейностите, свързани със строителство в община Царево, да бъдат по-внимателни при координиране на разрешителни документи за капиталови действия, изключително с наближаването на летния сезон, макар неналичието на регулационна рамка за осъществяване на сходни действия в района.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР