“Провеждаме тези избори в много сложна ситуация- войната в Украйна,

...
“Провеждаме тези избори в много сложна ситуация- войната в Украйна,
Коментари Харесай

Нинова: Община Перник е образец на корупционно управление. Това трябва да се промени

“Провеждаме тези избори в доста комплицирана ситуация- войната в Украйна, само че уви, от сутринта се събудихме с още една война сред Израел и Палестина. Навсякъде се вземат решение проблеми със силата на оръжието, а не с тази на разговора и търсене на мира. За страдание, в тези основни моменти – България се ръководи от предателско държавно управление, което е направено от партии и хора продаващи националния интерес. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от Перник.
Тя изрази страдание, че силата на хората от 2020-та година за смяна на модела " ГЕРБ " е била пропиляна. „ Хиляди излязоха тогава на площада с искане за смяна на модела на Борисов. Но стана по този начин, че Политическа партия и Демократична България предадоха тази сила на митинга. Прегърнаха се с модела с една единствена цел - едните, с цел да се приперат, а другите - с цел да се доберат до властта. Резултатът е забележим “, добави Нинова и посочи, че ПП-ДБ са върнали Борисов и ГЕРБ на бял кон в политиката.
„ Съдебната промяна се сведе до това да бъдат прекъснати делата за " Барселонагейт " и " Чекмеджегейт ", а от оня ден - и делото против Кирил Петков за двойното му поданство. Случва се това, което чухте в записа – пералнята сработи. И вместо правдивост и промяна в правосъдната система – пререкание и възобновяване на модела " ГЕРБ ". Политическа партия предадоха своите гласоподаватели за смяната, ГЕРБ съобщи техните, които не желаеха да позволяват Политическа партия в никакъв случай във властта. Но прегърнати дружно, предадоха и продадоха България. И на това би трябвало да се постави край. И той може да се постави през тези локални избори. Когато една смяна не може да стартира от върха – в този момент може да тръгне изпод в общините и локалната власт “, разяснява още ръководителят на българските социалисти. 
Нинова посочи и обстоятелството, че за пръв път се организират локални избори в условия на избор на съмнение, който е бил импортиран на тематика енергетика. „ Перник е директно обиден от този въпрос и бъдещето му зависи от неговото решение. Правителството на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи поставя кръст върху българската енергетика. От цените на силата зависи всичко – цените на храните, растежа на Брутният вътрешен продукт. Но какво направиха единствено за няколко месеца - кръст на нуклеарната енергетика. Двата реактора от Белене отпътуват за Украйна. Европейската комисия разгласи нуклеарната сила за зелена сила и Франция разгласи величествен проект за изграждане на 22 нуклеарни централи. В този миг ръководещите сложиха кръст на българската нуклеарна енергетика “, добави тя.
 „ На второ място, желанието за закриване на въглищните централи. Германия преди 1 седмица взе решение да отвори към този момент затворените си въглищни централи. Защото решиха, че няма да могат да изкарат зимата без въглищни централи. Това направи Германия, която е най-сериозната стопанска система в Европейски Съюз. Нашите закриват въглищните централи, които могат да работят още дълги години. Втори удар по българската енергетика. Европа ни позволи да използваме съветски нефт в рафинерията в Лукойл. Дори Европа разбра, че България няма да се оправи без съветски нефт и ни позволи да го употребяваме до края на 2024 година “, заключи Нинова и добави, че " нашите слагачи ", с цел да се харесат на непознати сили, са решили и това да отхвърлят.
 „ А земеделието? Колко европейски страни - първи другари на Украйна,  като Полша, споделиха НЕ, няма да внасяме украинско зърно, тъй като се грижим за личния си народен интерес. Нашите – отвориха, с цел да съсипят и най-малкия аграрни производител. Знаете ли какво взеха решение преди няколко дни – понижиха дотацията на дребните аграрни производители, които гледат животни. До 150 животни – по-малко дотация от сегашната, над 150 - доста по-голяма. Още една стъпка за ликвидиране на дребния и междинен земеделец. Още едно наливане на пари в огромните. А защитата? Национално изменничество отвред. Бронетранспортьори отпътуват, муниции отпътуват, нови бази идват насам. " Страйкъри ", които са остарели, скъпи и не дават отговор на това, от което има потребност Българската войска “, изясни тя за част от решенията на ръководещата сглобка и дефинира тези дейности като национално изменничество.
 По думите ѝ, колкото по-скоро това държавно управление и болшинство си отиде – толкоз по-добре за България и толкоз по-голям късмет да тръгнем по пътя на същинско европейско развиване и благополучие на народа. „ Отслабне ли властта им в общините – това неизбежно ще даде отражение и на националната власт. Затова призоваваме всички да поддържат „ Българска социалистическа партия за България “ и нашите съдружни сътрудници. Защото останахме единствената опция на тази сглоба и това не е девиз или факсимиле. Всички се прегърнаха с Борисов и всички завършиха смъртоносно “, добави ръководителят на Българската социалистическа партия.
  “Сега всички хвърлят виновността върху държавното управление и ПП-ДБ, че ръководят България по този метод. Но да знаете, че огромното зло в българската политика е ГЕРБ. Дори към този момент не е ГЕРБ като партия, тъй като и там има зрели и умни хора. Голямото зло се споделя Бойко Борисов. Скрил се е зад тила на ПП-ДБ. Ходи по страната и се чуди по какъв начин по този начин ръководи с Политическа партия и Демократична България. Нищо не може да стане в Народното събрание и страната без гласовете на ГЕРБ. Отзад задкулисието е Борисов и Пеевски. Ето против този модел ние от Българска социалистическа партия се борим към този момент 7-8 години. Този модел ни подложи на всичко, което се сетите. Първо политиката на моркова – не се съгласихме, тъй като същността на нашата партия и вие щяхте да бъдете излъгани. Тогава ни започнаха с бухалката. Години наред – агитация, медии, разединение в Българска социалистическа партия, вътрешна съпротива. И това издържахме. Сега също имахме покана да участваме в тази сглобка. Но това щеше да бъде партийно, национално и морално изменничество към народа. Затова останахме съпротива, по тази причина ще се борим до дъно за концепциите и програмата на Българска социалистическа партия. Сигурна съм, че никой не е дал своя вот за нас, с цел да се прегърнем с Борисов ”, безапелационна бе Нинова.
 „ Години наред сме били алтернативата на Борисов и оставаме единствената такава. Имаме потребност от вашата поддръжка, изключително тук в Перник. Благодаря ви, че сте тук, което значи, че изстрадали вътрешната ни борба, сте останали правилни на хората и концепциите тук. Проблемът ни в Перник стартира през 2020-та. Той беше кардинален и политически. Ние се разграничихме от решението да се закрият културните институции в Перник и да се усилят локалните налози и такси. Времето сподели, че сме били прави. Ние започнахме с кмет от Българска социалистическа партия – млад и упорит, всички помагахме. И приключваме този мандат с претендент за кмет от ГЕРБ. Какво ви приказва това? Кой е бил прав в този спор? Дали сглобката в Перник не минава през един корупционен модел, против който се борим от години като да вземем за пример 20 милиона за тръбопровод, който не е легален? Не потегли и няма да тръгне но парите ги няма “, изясни тя за проблемите и разликите сред Българска социалистическа партия и сегашния кмет на Перник.
Кандидатът за кмет от Българска социалистическа партия в Перник Кирил Леонов разяснява наболелите проблеми в Перник, като даде главен фокус на битката с корупцията и загатна за засекретените отчети на АДФИ и Сметна палата. По думите му, общината е единствената, която няма извършена нито една законна социална поръчка. Той се разгласи срещу затварянето на ТЕЦ-а, като, по думите му, това би оставило 20 хиляди души без парно и топла вода, както и повече от 2 хиляди фамилии без работни места.
„ Зареждането на детските градини с тежки горива – тук има сигнал от мое име до прокуратурата и сега се ревизира. Стократното нарастване на таксите за боклук отпадна във Върховен касационен съд, само че към момента няма изясненост по какъв начин ще бъдат върнати парите на хората “, разяснява социалистът.
 Кирил Леонов добави, че различен главен проблем е опазването на здравето, неналичието на фрагменти, разпродажбата на общински парцели, както и голословното изтегляне на заеми. Той разкритикува и неналичието на вложения, като уточни празната индустриална зона, в която няма и едно забито колче.
 „ Перник е единствената община с нито една законна социална поръчка. Това са вашите пари, те ги крадат, а могат да отидат в улици, ВИК, детски градини, културни и спортни занимания. Предлагайки Кирил и този мощен екип – желаеме общини, които умерено можем да назовем обществени. Кирил даде за образец Троян, където се ръководи 6-ти мандат от кмет на Българска социалистическа партия, а в управлявания от социалист Гоце Делчев има безвъзмездни детски градини и ясли доста преди нашето държавно управление, в което участвахме, да го приемем на национално ниво. Българска социалистическа партия години наред е давала образец за обществена политика. Искаме общини без обири, транспарантни. Искаме да понижим локалните налози и такси, а част от събраните да остават в общините – да не отиват в централния бюджет, а да отиват за хората, от които са събрани. Здравно и мощно общинско опазване на здравето. Да не се закриват общинските отделения и да се финансират със специфични средства от бюджета. Нито едно учебно заведение да не се закрива. Защото в противоположен случай това е гаранция за обезлюдяване на района “, добави Нинова давайки за образец мощната обществена политика в общините с кметове от социалистическата партия.
 Лидерът на социалистите бе безапелационна, че и Българска социалистическа партия желае чист въздух – добавяйки, че това може да стане без закриване на въглищните ни централи и без да се изгубвам работни места. „ Ние желаеме завършек на модела ГЕРБ. Мир, а не война в Украйна. Искаме мир и разсъдък в огромните сили по света. Искаме правдивост в правосъдната система. Искаме здрав и просветен български народ, който има работа и си изкарва хляба с почтен труд. Не е доста и е допустимо. В годините сме доказвали, че можем да го създадем. Затова сме и тукда ви призовем – говорете с близки и съседи, обяснявайте. Трябва да се изяснява рационално коя партия е тази, която ще държи на българския народен интерес “, разяснява още Нинова.
 По думите ѝ, в последните години доста са късали от Българска социалистическа партия и посочи, че няма нова партия, която да се е основала и да не е взела от Българска социалистическа партия. „ Ами като сте такива мощни политици, направете си партия, съберете си хора – но не можете. Политическа партия, " Левицата ", " Възраждане " – от Българска социалистическа партия. Не желая да приказвам тежко и негативно за другите сътрудници, само че апелирам ви, следете дейностите, а не думите. " Възраждане " е патерица на ГЕРБ. Няма основно решение в Народното събрание, което да не е минало с техните гласове. Не можете да си визиите по какъв начин гласоподава се нещо – става Костадин Ангелов, нахулва " Възраждане ", желаят прегласуване и гласоподават назад. На другия ден гласоподават нещо, става Делян Пеевски навиква ги, желаят прегласуване и гласоподават противоположното. Но хората имат вяра, че това е партията, която пази българския интерес – по тази причина ни би трябвало диалог с хората, пояснение и да ни гледат по дейностите “, безапелационна бе тя.
 „ Време е за решителни дейности, мощни и смели хора. Вярвам, че този екип са такива хора. Ще им оказваме помощ и ще се борим за смяна в Община Перник. Промяна за по-добър живот. Всичко зависи от нас. Така че кураж, сили – вие сте същински, смели и почтени българи “, сподели в умозаключение Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР