“Проведохме ползотворна среща с еврокомисаря по финансова стабилност, финансови услуги

...
“Проведохме ползотворна среща с еврокомисаря по финансова стабилност, финансови услуги
Коментари Харесай

Еврокомисарят по финансовата стабилност: България да не се фокусира върху 1.01.2025 г. за еврозоната

“Проведохме ползотворна среща с еврокомисаря по финансова непоклатимост, финансови услуги и съюз на финансовите пазари Марейд Макгинес. Обсъдихме по какъв начин да задълбочим нашето съдействие ”.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков след среща с еврокомисаря по финансова непоклатимост, финансови услуги и съюз на финансовите пазари Марейд Макгинес.

Утре, дружно с финансовия министър Асен Василев, еврокомисарят ще посети и Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. “Много по-различно е от това да се срещнем в Брюксел. В очакване съм на следващия ден да видя по какъв начин се правят митническите инспекции на границата, с цел да дава тази информация на моите сътрудници ”, сподели още еврокомисарят.

Тя разясни, че участието ни в еврозоната ще се случи при осъществяване на всичките критерии, тъй че да не се фокусираме само върху датата 1 януари 2025 година “Желанието на България за участие в еврозоната е същото като това на Европейска комисия, само че би трябвало да се изпълнят критериите ”, изясни Марейд Макгинес.

Еврокомисарят дефинира глобите против Русия като най-сериозните, които в миналото Европейски Съюз е прилагала. “Колкото повече наказания, толкоз по-голяма е опцията те да бъдат избегнати, таман това се разисква и в този момент ”, разяснява еврокомисарят.

Министърът на финансите Асен Василев, съобщи, че сега " виждаме активизация на импорт и експорт на артикули от двойна приложимост към Русия ". “Те минават към българо-турската ни граница, оттова през Азербайджан. Дискутирахме по какъв начин да пресечем този канал и да го предотвратим ”, разясни Василев. И добави, че над 20 000 интернационалните компании вземат участие в избягването на глобите против Русия. “Обсъдихме по какъв начин това да бъде пресечено доста по-активно ”, добави той.

Относно интернационално следствие, разкрило скица по какъв начин “Лукойл ” заобикаля ембаргото на Европейски Съюз за съветски петролни артикули, министър председателят Денков разяснява: “Лукойл не е нарушил нито един митнически закон и нито една наредба. Без да има доказателства, не бих желал да се злоупотребява с такива обвинявания. Ако намерим такива следи, ще ги представим пред вас. За момента няма нищо, което да предопределя това. Заобикаляне на глобите има, само че този проблем би трябвало да се взема решение на европейско равнище ”, добави той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР