Провал не бих казал от гледна точка на това, че

...
Провал не бих казал от гледна точка на това, че
Коментари Харесай

Христо Иванов: Важното е, че ГЕРБ и ДПС ще са извън властта

" Провал не бих споделил от позиция на това, че в границите на идващия парламент ще можем да работим за цели, които сме си сложили. От тази позиция не бих използвал тази дума ", сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред Българска национална телевизия след оповестяването на предварителните резултати от парламентарните избори. Според данните на социолозите все още Демократична България събира към 7%. Иванов даде да се разбере, че е неудовлетворен от представянето на дясното обединяване.

" Ние не сме гордели изключително с това, че задминахме Движение за права и свободи, явно те се активизираха. В идващия парламент има късмет за ръководство без тях и ГЕРБ ", съобщи още Иванов.

Той разяснява още, че резултатът им е подобен, че в границите на идващия парламент " Демократична България " ще може да работи по поставените цели и да свърши работата, която е набелязала.

По думите му изпреварващия ги резултат на Движение за права и свободи, които на предходния предварителен избор бяха зад Демократична България, се дължи на това, че " връщането на Делян Пеевски им е върнало известни финансови благоприятни условия, които самите те се оплакваха, че са им отнети ".

" Независимо от съотношението на нашите резултати, значимото е,че Движение за права и свободи и ГЕРБ ще са отвън ръководството ", сподели още Иванов.

Той поздрави " Продължаваме промяната " за постигания от тях резултат, само че прикани да се изчакат окончателното броене. " Те обаче получават ролята на едни от главните мандатоносители и очакванията на България се концентрираха върху тях и би трябвало да дадат идея за ръководството ", сподели Иванов.

" Факторите за нашия резултат са разнообразни и не е въпросът дали те са отляли от нашата маса, а за какво ние не сме си създали акцията ", отвърна той на въпрос на Българска национална телевизия дали някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев са лишили от техните гласоподаватели.

" Технически е допустимо съставянето на обща парламентарна група с " Продължаваме промяната " (преди сформирането на парламента), само че дали политически е допустимо – ще се види идващите дни ", сподели още Иванов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР