Провал на икономическия шантаж на Кремъл очаква премиерът Кирил Петков,

...
Провал на икономическия шантаж на Кремъл очаква премиерът Кирил Петков,
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков: Икономическият шантаж на Кремъл няма да успее 

Провал на икономическия шантаж на Кремъл чака министър председателят Кирил Петков, откакто в отговор свободна и демократична Европа показва своето единение. „ На съветската инвазия в Украйна и невиждания напън, който Русия ни оказва сега посредством прекъсването на газовите доставки, можем да се противопоставим само дружно “, уверен е българският министър-председател. На публична гала през днешния ден в Александруполис Кирил Петков, дружно с министър председателите на Гърция и на Северна Македония – Кириакос Мицотакис и Димитър Ковачевски, с президента на Сърбия Александър Вучич и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, дадоха старт на построяването на терминала за полутечен природен газ. Това е един освен енергиен, само че и геополитически план, който ще промени енергийната карата на целия район, безапелационен беше министър председателят Кирил Петков.

Министър-председателят Петков е уверен, че днешният ден ще остане в политическата история на връзките сред България и Гърция. Премиерът особено благодари на гръцкия си сътрудник за поддръжката, която нашата съседка ни оказва в сегашния сериозен миг посредством потреблението на потенциала на съществуващия терминал в Ревитуса. Българският министър-председател уточни и ускорената работа по интерконектора Гърция-България, който ще бъде подготвен в средата на актуалната година. Петков изрази убеденост, че по-голямата съгласуваност на Балканите ще бъде в полза на икономическото развиване на цяла Европа.

Единни можем да преодолеем компликациите, основани от Русия, съобщи министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис. По думите му първа стъпка в тази посока е самостоятелната газова система в Александруполис. Гръцкият министър председател бе безапелационен, че доста скоро съветският газ в Европа ще бъде заместен от доставки от други източници. Президентът на Сърбия Александър Вучич и министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски също приветстваха старта на основния за района и за Европа план. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел удостовери геополитическото значение на терминала в Александруполис и посочи смисъла на това да има европейска енергийна платформа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР