Проучване установи, че близо 90% от пациентите, заразени с коронавирус,

...
Проучване установи, че близо 90% от пациентите, заразени с коронавирус,
Коментари Харесай

Откриха обезпокоителни данни за коронавируса

Проучване откри, че близо 90% от пациентите, инфектирани с ковид, нямат нито един от трите контролни признака по време на тестването. Само 16 от 115 доброволци с позитивен тест за вируса демонстрират признаци на болестта. Учените споделят, че техните проучвания акцентират значимостта на широкообхватното тестване, написа английският вестник " Дейли мейл ", представен от организация " Фокус ".

Учените са открили, че съвсем 90% от пациентите с COVID-19 нямат нито един от трите съществени признака на болестта в деня на тестването. Британски откриватели проучиха данни от 36 000 доброволци, които са били тествани за вируса сред края на април и края на юни. И единствено 16 от 115 души, които са имали позитивен тест за COVID-19 в деня на взимане на проби, са имали тресчица, кашлица или загуба на усет или аромат - единствените признаци, изброени от Националната здравна работа (НЗС) на Англия.

Когато умората и задухът са били добавени към листата на „ главните “ признаци, единствено 23% от изследваните са имали предупредителни признаци. Въпреки че 158-те души в изследването са страдали от най-малко един от трите очевидни признаци по време на тестването, единствено 10 % от тях са имали вируса. Това прибавя към доказателствата, че хиляди хора, страдащи от сходни на ковид признаци, би трябвало да бъдат тествани тази зима, тъй като това е единственият метод да се разбере дали са инфектирани.

Изследване от University College в Лондон допуска, че най-малко 70% от случаите на COVID-19 в Обединеното кралство може да са безсимптомни. Но други изследвания споделят, че действителният брой е доста по-малък, защото фалшиво-положителни резултати при тестванията могат да доведат до неправилна диагностика на вируса. Това значи, че държавният режим на тестване, при който хората се тестват единствено когато демонстрират признаци на вируса, може да пропусне хиляди „ скрити “ излъчвания и инфекции, разпространяващи се в цялата страна. Две изследвания, оповестени през септември, предоставиха спомагателна визия за ролята на безсимптомните разпространители, които съставляват към половината от инфектираните.

Проучване на южнокорейски случаи на COVID-19 откри, че асимптоматичните пациенти имат същия вирусен товар като пациентите с признаци на заболяване, като тресчица, нова и упорита кашлица или нова загуба или смяна във усета или миризмата. Вирусното натоварване е мярка за това какъв брой вирусни частици циркулират в тялото на човек и какъв брой е евентуално те да предадат вируса на другите, да вземем за пример посредством кашляне или говорене. По-рано се предполагаше, че тези без очевидни признаци са инфектирани с по-малко вирусни частици и затова е по-малко евентуално да го разпространят. Но някои проучвания демонстрират, че асимптоматичното разпространяване е причина за по-голямата част от предаването на заболяването, като се има поради, че хората не се изолират, в случай че не знаят, че имат ковид. Задачата за разкриване на броя на асимптоматичните случаи наподобява доста сложна, защото се основава на инцидентен скрининг на хора, което може да даде смесени резултати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР