Проучване, сравняващо индивидуалните имунни отговори към две от водещите ваксини

...
Проучване, сравняващо индивидуалните имунни отговори към две от водещите ваксини
Коментари Харесай

Ваксината на Модерна създава повече антитела от тази на Пфайзер

 Проучване, сравняващо самостоятелните имунни отговори към две от водещите ваксини против Covid-19, демонстрира, че имунизацията на Moderna основава повече от два пъти повече антителата от тази, създадена от Pfizer и BioNTech, оповестява организация MarketWatch.

Проучването, включващо 2499 белгийски здравни служащи, които са били имунизирани с две дози от имунизацията на двете компании, е публикувано на 30-и август в Journal of the American Medical Association.

Изследването сподели, че предходно инфектирани с Covid-19 участници са имали по-високи равнища на антитела от тези, които не са били инфектирани, като след ваксиниране с една от двете ваксини, имунизацията на Moderna е била с по-добри индикатори и за двете групи. За тези от здравните служащи без предходни инфекции равнищата на антитела са 2881 единици на милилитър измежду имунизиране с Moderna и 1108 за тези, на които има е била сложена имунизацията на Pfizer/BioNTech.

Проучването предлага няколко аргументи за разликите в равнищата на антителата при слагането на двата типа ваксини, в това число по-дълъг период в Белгия сред ваксинирането с имунизацията на Moderna - 4 седмици - спрямо 3 седмици сред първата и втората доза на имунизацията на Pfizer. Изследователите също по този начин споделят, че имунизацията на Moderna има по-висока централизация на основната дейна съставна част, употребена и в двете ваксини.

Нивата на антитела също по този начин са в отрицателна корелация с възрастта измежду преди този момент неинфектирани с ковид участници, като най-високите равнища на антитела са били открити измежду тези на възраст под 35 години, демонстрира още изследването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР