Проучване на университета в Тексас показва, че най-рисковото място за

...
Проучване на университета в Тексас показва, че най-рисковото място за
Коментари Харесай

Кантарджиев: Университетът в Тексас доказа, че най-рисковите места за заразяване са заведенията на закрито


„ Проучване на университета в Тексас демонстрира, че най-рисковото място за болест с COVID-19 са заведенията на закрито. Едва на 7-8 място по риск е градският превоз. Културният човек би трябвало да вземе поради тази статистика и да пази себе си и близките ”. Това съобщи пред Нова телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев.

Той изрази мнение, че заради липса на надзор и некомпетентното говорене, нещата в България към този момент не наподобяват добре. Говори се, че няма потребност от маски и стерилизация. Но в същия миг народът си спомня, че в случай че напролет не бяха баловете и религиозните празници щяхме да преминем безпроблемно през първия пик на болестта.

Според него обществените събития и спортните мероприятия, на които не се съблюдават ограничения, способстват за повишението на заболелите у нас.

Той разяснява и обстановката на здравната система в страната, лечебните заведения и персоналните лекари. Проф. Кантарджиев съобщи, че не вижда възторг от персоналните лекари в страната да вкарат бърз тест за COVID-19, който може да се прави в кабинетите им.

„ Когато ние учихме медицина, ние доста добре знаехме нещо значимо. Че в дадем миг ние може да рискуваме нашето здраве и това на околните си, с цел да запазим публичното такова. Ако някои сътрудници са не запомнили това, би трябвало да им се напомни. Много умерено, нашето общество позволи медицината да стане бизнес ”, съобщи проф. Кантарджиев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР