Проучване на Оксфордския университет показва, че хората, които не консумират

...
Проучване на Оксфордския университет показва, че хората, които не консумират
Коментари Харесай

Вегетарианците имат 14% по-малък шанс да развият рак

Проучване на Оксфордския университет демонстрира, че хората, които не употребяват месо, имат 14% по-малък късмет да развият каквато и да е форма на рак.

Предишни проучвания демонстрират по какъв начин зеленчуковата диета оказва помощ при сърдечни заболявания, за по-добра работа на бъбреците, за по-ниска кръвна захар, за по-нисък холестерол мн. други Това изследване на Оксфордския университет прибавя още една причина да понижим или откажем месото. Учените са изследвали данните на над 470 000 души. Хората, взели участие в изследването, са разграничени на четири категории –  на такива, които се хранят с месо най-малко 5 пъти седмично, под 5 пъти седмично, които ядат само риба и които напълно не употребяват месо.

В началото на опита нито един от участниците не е имал признаци на рак. През идващите 11 години те са били следени деликатно. След края периода учените вършат извода, че колкото по-малко месо яде човек, толкоз по-малък е шансът да развие рак.
Тези, които са отказали месото, само че ядат риба, имат 10% по-малък късмет да развият каквато и да е форма на рак, съпоставено с месоядните, а тези, които напълно са отказали месото, имат 14% по-малък късмет да развият рак.
Интересно е да се означи, че мъжете, които ядат риба имат 20 % по-малък късмет да развият рак на простатата, спрямо тези, които употребяват месо. Вегетарианците пък имат 31 % по-малък късмет да развият този тип рак. Ако имате компликации да откажете месото, само че желаете да живеете по-здравословно, може да обмислите да се храните с риба или най-малко да го намалите.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР