Проучване на ипотечния брокер Henry Dannell разкри, че докато Обединеното

...
Проучване на ипотечния брокер Henry Dannell разкри, че докато Обединеното
Коментари Харесай

В Северна Македония най-рядко купуват жилище с ипотека

Проучване на ипотечния брокер Henry Dannell разкри, че до момента в който Обединеното кралство изостава от други европейски народи, когато става въпрос за общия дял на популацията, което има личен дом, то е водач, когато става въпрос за броя на парцелите, закупени посредством заем, написа thedailybrit.

Според данните от пазара на парцели в европейските страни с 65,1% дял на популацията, което има личен дом Обединеното кралство се намира измежду последните 10 страни в класацията.

Във Франция, Швеция, Дания, Турция, Австрия, Германия и Швейцария делът на хората, които имат личен дом е по-нисък, до момента в който в Румъния той е 95,8 на 100 и е  най-високото равнище на притежатели на жилища като % от общото население.
 
Когато става въпрос за каузи на тези притежатели на жилища, които са взели заем, с цел да купуват, Исландия се подрежда преди всичко, като 63,9% от всички притежатели на жилища имат ипотека.

По отношение на огромния размер на притежателите на жилища, финансирани посредством ипотечния бранш, Обединеното кралство е преди всичко в таблицата.
Всъщност Henry Dannell пресмята, че над 25,2 милиона притежатели на жилища в Обединеното кралство сега са се сдобили с парцел благодарение на ипотека. Само Германия и Франция се приближават до това равнище, с почти 21,5 милиона и 21 милиона надлежно.

Става все по-трудно да си позволиш жилище

Испания (13,5 милиона) и Холандия (10,5 милиона) са единствените други страни, където броят на притежателите на жилища, обезпечени с ипотека, надвишава границата от 10 милиона.
 
В другия завършек на таблицата с дял от едвам 0,5% е Северна Македония, където единствено 10 353 души от популацията, имат жилище с ипотека.
 istock istock
Джеф Гарет, шеф на Henry Dannell, разяснява, че въпреки Англия да е страната с най-високите цени на жилищата в света, жилищната благосъстоятелност остава мощно публикувана на английския заможен пазар. По думите му опцията за закупуване на парцел благодарение на ипотечен заем е от жизненоважно значение за купувачите на жилища да осъществят устрема си към жилищна благосъстоятелност.

„ Макар че притежателите на жилища с ипотечен заем съставляват малко под 40% от общия пазар, това се равнява на големите 25,2 млн. души. Това прави английският ипотечен бранш най-влиятелният в Европа от позиция на обезпечаването на финансиране за закупуване на парцел “, отбелязва Гарет.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР