Процесът по ратификация на споразумението между Европейския съюз и Украйна

...
Процесът по ратификация на споразумението между Европейския съюз и Украйна
Коментари Харесай

Украинците пътуват без визи от днес в ЕС

Процесът по ратификация на съглашението сред Европейския съюз и Украйна завърши, заяви през днешния ден Съветът на Европейски Съюз.

С това цялостното използване на документа стартира от 1 септември. Споразумението, подписано преди три години, работи отчасти от 2014 година, само че предварителното му използване в комерсиалната му част стартира едвам от началото на тази година. Според формалната статистика комерсиалният продан сред Европейски Съюз и Украйна е повишен с една трета от началото на годината.

От през днешния ден влезе в действие отпадането на визовия режим за украински жители, които пътуват до Европейски Съюз с биометрични паспорти за период до 90 дни. Съветът отбелязва, че занапред нататък се открива пътят за всеобхватно съдействие с Киев в областите на външните работи и интернационалната сигурност, миграцията, данъчното облагане, финансите, науката, технологиите, образованието.

Приключването на процеса по утвърждение на съглашението за асоцииране бе оповестено ден преди свиканото за на следващия ден двудневно съвещание ЕС-Украйна в Киев. На идната среща ще бъде маркиран новият стадий в двустранните връзки и ще бъде доказана позицията на Европейски Съюз за териториалната целокупност на Украйна и нуждата от осъществяването на договореностите от Минск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР