Процедурата за подбор на предложения за ремонт на ученически общежития

...
Процедурата за подбор на предложения за ремонт на ученически общежития
Коментари Харесай

151 млн. лв. за ремонт на ученически общежития са предвидени по НПВУ

Процедурата за асортимент на оферти за ремонт на училищен общежития по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) към този момент е открита, като крайният период за кандидатстване е 16 юни 2023 година Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

За поправяне на училищен общежития в цялата страна са планувани 150 995 000 лв. по НПВУ. Средствата са предопределени за общински и държавни учебни заведения, за центрове за специфична просветителна поддръжка и за училищен общежития, чиято активност не се провежда от учебни заведения.

Те са разпределени по равно сред шестте региона за обмисляне в страната - по 25 165 833,34 лева Максималният размер на един план е 6 млн. лв.. Минимален размер няма.

Целта е съществуващите общежития в системата на учебното обучение да бъдат актуализирани и съвременно обзаведени и оборудвани. По този метод ще се обезпечат качествени условия за живот, самоподготовка и отдих в тях.

През последните 10 години напълно приключени външни поправки са направени в едвам 4,8 % от ученическите общежития - демонстрира разбор на Министерството на образованието и науката. Аналогично цялостни вътрешни поправки са направени в едвам 7,2 на 100 от общежитията. Подобряването на изискванията в тях е причина за повишение на приема в просветителните институции и на мотивацията за учене, означават от МОН.

Повече информация за процедурата може да намерите .

На 15 ноември 2022 година от МОН оповестиха, че с близо 151 милиона лв. ще бъдат ремонтирани най-малко 25 учебни общежития. Това е планувано в оповестения за публично разискване план за Насоки за кандидатстване за средства от Механизма за възобновяване и резистентност по процедурата " Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на учебното обучение ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР