Процедурата за изграждането на т.нар. легнали полицаи или повдигнати пешеходни

...
Процедурата за изграждането на т.нар. легнали полицаи или повдигнати пешеходни
Коментари Харесай

Община Пловдив предприе стъпки за облекчаване на процедурата за ограничаване на скоростта за движение чрез поставяне на изкуствени неравности

Процедурата за построяването на така наречен легнали служители на реда или повдигнати пешеходни пътеки ще бъде облекчена.

За задачата от страна на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ ще бъдат готови планове за всеки от регионите в града, а от районните кметства ще бъдат изграждани самите неравности. Това реши Общинската комисия по сигурност на придвижването, чийто ръководител е зам.-кметът по превоз Тодор Чонов.

Въпросът за монтирането на изкуствени неравности е един от най-често обсъжданите в Комисията, а неналичието им тук-там е мотив за безотговорното държание на част от участниците в придвижването в града.

„ До момента районната администрация, на чиято територия е подаден сигнал за създаване на повдигната пешеходна пътека или лежащ служител на реда, трябваше да откри архитект. Да му заплати хонорар, а той да изготви план, който да се съгласува в КАТ. След утвърждението им, трябваше да се наеме компания, която да построи повдигната пешеходна пътека. Едва по-късно, от профилираното звено на Общината, се слагат маркировка и знаци “, изясни зам.-кметът Чонов.

Той акцентира, че този дълъг път за построяването на ограничаващи неравности на пътя ще бъде доста омекотен с новата организация. Общинското дружество ще направи шест плана за слагане на неравности, които ще съгласува с КАТ, а по-късно ще ги даде на шестте районни администрации, с цел да ги включат в строителните си стратегии.

„ След като Комисията за сигурност на придвижването позволи процедурата, ние по длъжностен път ще подготвим плановете, утвърдени в последните 2 година, само че неосъществени. Предоставените на районното кметство планове ще подлежат на координиране от способния държавен орган, след което всеки областен кмет ще има уговорката да построи неравностите. Впоследствие предприятието ще извърши хоризонталната и отвесна сигнализация “, добави шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ Георги Стоилов.

Представителят на КАТ, присъстващ на съвещанието на Общинската комисия по сигурност на придвижването, предложи да се заложи на построяването на типичен легнали служители на реда от асфалт.

В осъществяване на заложените цели от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ през тази година са маркирани 115 пешеходни пътеки, като работата продължава с фокус учебната инфраструктура, с цел да се обновят зебрите пред образователни и детски заведения преди 15 септември.

В ход е процедура за избор на реализатор за полагане на хоризонтална маркировка и доставка на отвесна сигнализация, незабавно след което ще стартира и освежаването на огромните булеварди и кръстовища.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР