Процедурата за гласуване на недоверие на лидерката на британската Консервативна

...
Процедурата за гласуване на недоверие на лидерката на британската Консервативна
Коментари Харесай

Гласуват вот на недоверие към Тереза Мей

Процедурата за гласоподаване на съмнение на лидерката на английската Консервативна партия и английски министър председател Тереза Мей бе задействана и гласуването ще е тази вечер, предадоха международните организации, заяви Българска телеграфна агенция.

Новината заяви депутатът от Консервативната партия Греъм Брейди, ръководител на специфичната комисия в Камарата на общините (долната камара в английския парламент). Комисията, ръководена от Брейди, преглежда въпросите за оборване на водачеството на партийните водачи от депутати от тези партии.

Греъм Брейди заяви, че избор за оборване на водачеството се провежда, в случай че минимум 15 % от депутатите от партията сезират специфичната парламентарна комисия. В случая с Мей прагът е бил от 48 депутати и той е бил преодолян през вчерашния ден, откакто в комисията са били получени писма от 48 депутати, оспорващи водачеството й.

Мнозина депутати консерватори са мощно ядосани поради метода, по който Мей се оправя с процеса по излизане от Европейски Съюз. Доверието към Мей също така понижа, откакто тя анулира гласуването в Народното събрание на съглашението за Брекзит, контрактувано с Брюксел.

Ако довечера изгуби вота, Мей ще би трябвало да подаде оставка като водач на партията. Ако го завоюва, тя не може да бъде подлагана на нов избор за една година.

Вотът ще бъде довечера сред 18 и 20 часа по Гринуич в Камарата на общините на английския парламент. Гласовете ще бъдат преброени неотложно и ще последва изказване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР