Противоречието относно домакинството на Катар на Световното първенство по футбол

...
Противоречието относно домакинството на Катар на Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

„Много ме е страх“: Транс жена премахна гърдите си, принудена от властите в Катар

Противоречието по отношение на семейството на Катар на Световното състезание по футбол се концентрира най-много върху правата на ЛГБТ в страната и към криминализирането на еднополовите връзки.Транссексуалните катарци могат да бъдат арестувани за „ нарушение на публичния морал “, което не изисква правосъден развой или публично обвиняване. Би Би Сиразговаря с двама транскатарци за живота им.

Шахд споделя, че раните са разследване от ареста му за това, че " се прави на жена ".Властите й казалида отстрани гръдната тъкан, която се е образувала, откогато е почнала да приема естроген. А него получава без рецепта въпреки това.

„ Загубих работата си и приятелите си.Бях задържан и разпитван няколко пъти поради самоличността ми. Загубих всичко “, споделя тя.

Катар е една от повече от60 страни, в които е нелегално да си гей.В Катар хомосексуалните актове са срещу закона, тъй като се смятат за аморални споредислямския закон на шериата.

Наказанията включватглоби, присъди, затвор до седем години и даже гибел посредством ликвидиране с камъни, макар че няма данни това да се е случило.

Полицията може да задържи някого до шест месеца по съмнение в нарушение на законите за „ отбрана на общността “ без правосъден развой или обвиняване, в случай че подозира, че обещано лице е „ нарушило публичния морал “.

Шахд споделя, че непрекъснато се опасява от арест.

Неотдавнашен отчет на неправителствената организация Human Rights Watchописва в детайли арестите на ЛГБТ хора в Катар и открива, че измежду тях има няколко транс хора, основани само на изложение на пола им посредством облекла, прическа или грим.

Шахд заобикаля многолюдните места в натоварените часове на деня, тъй като усеща, че хората я следят и може да я рапортуват на полицията.

Тя споделя, че е била задържана за това, че " се прави на жена ", тъй като носи грими разказва държавния отдел за превантивна сигурност - клон на правоприлагащите органи на Катар - като " тайфа ".

" Те ви залавят и не разрешават да кажете на никогокъде се намирате. Затворът е под земята, където те третират като нарушител ", споделя тя.

„ Оковават ни с белезници, с цел да защитаватобществото от нас ", показа тя.

Не успяхме да проверим без значение информацията на Шахд за ареста, защото тя не е получила формален запис за задържане.

Шахд споделя, че всеки, който е бил в пандиза по аргументи, сходни на нея, се изпраща на доктор за по този начин наречената„ конверсионна терапия “.Тя ни демонстрира екранни фотоси на рекомендациите си за сесии в лечебен център в Доха.Официален чиновник на катарското държавно управление отхвърли, че държавното управление оперира или лицензира каквито и да е „ центрове за превръщане “.

„ Казаха ми, че може да отида в пъкъла поради това, само че аз имам вяра, че Бог ме е основал такава, каквато съм.Аз съм жена. Ако можех да бъда мъж, щях да го направя. Животът ми би бил доста по-лесен “, сподели тя.

Нещата станаха толкоз зле за Сара, друга транссексуална жена, че тя избяга от Катар и в този момент кандидатства за леговище в Европа.

Тя ни споделя по какъв начин е оставила всичко,като е взела единствено една чанта с движимости и малко пари.

„ Бях на ръба да се самоубия или да си потегли и взех решение да си потегли “, споделя тя.

Сара споделя, че тя също е била принудена да премине през конверсионна терапия няколко пъти, само че не има вяра, чепризивите за протест на Световната купазаради законите на Катар за хомосексуалността са продуктивни.

Главният изпълнителен шеф на управителния орган на футбола ФИФА прикани да се обърне внимание на конкуренцията, а не на политиката.Въпреки това разнообразни благотворителни организации не престават да изискват от него гаранции, че никоя друга страна със закони против ЛГБТ не може да бъде хазаин на Световното състезание в бъдеще.

Катар " изрично отхвърли " изказванията на Шахд и Сара.

Правителствен чиновник повтори неведнъж повтаряното си обръщение, че „ всеки е добре пристигнал “ на Световното състезание и сподели, че почитатели „ от всички сфери на живота се събират в Катар, с цел да изградят мостове на другарство и да разрушат бариерите на неразбирането “.

Служителят твърди, че Катар " не толерира дискриминация против никого " и е измежду най-безопасните страни в света.Неотдавнашендоклад на Amnesty Internationalобаче оспорва тези изказвания.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР