Противопехотни мини избухнаха по протежение на ливанско-сирийската граница, ранявайки 3-ма сирийци, опитващи се незаконно да влязат в Ливан

...
Ливанската армия казва, че две противопехотни мини избухнаха по протежение
Коментари Харесай

Ливанската армия казва, че две противопехотни мини избухнаха по протежение на границата между Ливан и Сирия, ранявайки трима сирийци, опитващи се за незаконно преминаване в Ливан

От Асошиейтед прес, 13 септември 2023 г., 4:39 сутринта Сирийци се опитват да преминат незаконно в Ливан, каза ливанската армия в изявление в сряда.

Армията каза, че мините са експлодирали от сирийската страна на границата и че ранените са били откарани по спешност от ливанския Червен кръст в болница в северен Ливан за лечение.

През последните месеци хиляди сирийски граждани, бягащи от влошаващите се икономически условия в тяхната разкъсвана от война страна, стигнаха до Ливан през незаконни пропускателни пунктове, търсейки по-добър живот. Но Ливан преминава през собствения си четиригодишен срив, със затъваща икономика — възлагайки надеждите си на туризма — и разпадаща се инфраструктура, където прекъсванията на електричеството и водата са широко разпространени.

Местната телевизия Al-Jadeed каза, че една от жертвите, 18-годишен, е загубила крак и ръка и е получила шрапнелни рани във врата, оставяйки го в критично състояние. Друг млад мъж също загуби крака си, докато третият, 27-годишен, получи няколко шрапнелни рани в гърба. че попречи на 1250 сирийци да преминат в Ливан само тази седмица. В него се казва, че други 1200 сирийци са били възпрепятствани да стигнат до Ливан предходната седмица.

Ливан е домакин на около 805 000 сирийски бежанци, регистрирани в ООН, но официални лица изчисляват, че действителният им брой е между 1,5 милиона и 2 милиона.

Служебният министър-председател на Ливан Наджиб Микати предупреди миналата седмица, че хилядите сирийски бежанци, които идват в Ливан през последните месеци, „ могат да създадат тежки дисбаланси” в малката средиземноморска нация.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР