Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа

...
Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа
Коментари Харесай

Борисов: Имаме 200 000 души администрация, ако трябва ще помагат в ремонтите

Противодействието на битовата престъпност и положението на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон бяха главните тематики на оперативно съвещание на държавното управление, свикано през днешния ден от премиера Бойко Борисов.

Премиерът разпореди на министъра на вътрешните работи организирането на видеонаблюдението и обезпечаването на полицейско наличие в дребните обитаеми места да стане негов персонален приоритет. Борисов подреди също по този начин при пътуванията си в страната и присъединяване си в разбори за работата на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев да организира срещи с всички кметове, в това число кметските наместници, да се осведоми персонално от тях за работата на мобилните полицейски групи и да подхваща незабавни ограничения за подобряването й, в случай че бъдат докладвани проблеми.

Борисов обвърза реализирането на пътните поправки с сигурността на придвижването. Той предложи администрацията на АПИ и полицията да бъдат ангажирани интензивно с обезпечаване на сигурността на пътуващите по време на ремонтите, както и с подкрепяне на локалните управляващи при осъществяване на отговорностите им във връзка с общинските пътища.

„ Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и предпочитание. Не единствено да записваме хорското злощастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да приказваме за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през мозъка, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако би трябвало – всички ги изкарвате на открито и до момента в който не се поправи – стоят, сигнализират. И тогава ще видите по какъв начин доста по-бързо ще стане ремонтът “, уточни министър председателят Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР