Противно на това, което мнозина мислят, сексът няма срок на

...
Противно на това, което мнозина мислят, сексът няма срок на
Коментари Харесай

Проблемите в секса след 50 и как да се справим с тях

Противно на това, което мнозина мислят, сексът няма период на валидност. Няма съответна възраст, на която да сложите завършек на половия си живот, нито пък е правилно, че стареенето ви пречи да останете дейни в леглото. Всъщност практикуването му продължава да бъде потребно за физическото и психическото здраве, тъкмо както в младостта.

Разбира се, когато станем по-възрастни, би трябвало да се надигнем пред някои провокации, произлизащи от физически и здравословни промени. От 50-годишна възраст е евентуално да стартират да се демонстрират някои полови проблеми, които за благополучие са разрешими.

Какви тъкмо проблеми? Да забележим!

1. Табута и отрицателни вярвания

Без подозрение един от най-големите проблеми, които засягат секса след 50 години, са табутата и подправените вярвания към тази тематика. Има избрана обществена стигма по отношение на сексуалността в този стадий от живота.

Често срещаните легенди са следните:
Сексуалното предпочитание се губи.Качеството на секса е по-ниско.Сексът е мъчителен и незадоволителен.Сексуалната интензивност е рискова за здравето.Хората стопират да бъдат мечтани с възрастта.Способността за полова връзка се губи.
Разчупването на тези неправилни схващания е от основно значение, с цел да продължите да се наслаждавате на сексуалността в преклонна възраст. Въпреки че не може да се отхвърли, че темпото понижава спрямо младините, все още е допустимо да се насладите на фамилиарност.

2. Вагинална сухота

При дамите след 50-годишна възраст и с настъпването на менопаузата нивата на естроген понижават. Вследствие на това вагината понижава способността си да се смазва естествено и е склонна да страда от сухота. Това може да докара до болежка или дискомфорт по време на секс.

Във всеки случай това не е краят на половия живот. Има няколко вероятни решения. Най-важно е потреблението на интимни лубриканти.

По същия начин любовната игра, оралният секс и потреблението на секс играчки могат да оказват помощ. Колкото повече стимулация има, толкоз повече се усилва вълнението и удоволствието.

3. Вагинална недоразвитост

Заедно с намаляването на вагиналното смазване, заради съмненията на естрогена, на тази възраст вагината има наклонност да губи разтегливост и потенциал за разширение. Често срещан проблем е вагиналната недоразвитост, която се демонстрира със сухота, парене, повтарящи се уринарни инфекции и дискомфорт по време на сексуален акт. Интимните лубриканти са решението освен това положение.

4. Намалено полово предпочитание

Наред с намаляването на равнищата на половите хормони, има и други фактори, които въздействат върху намаляването на либидото след 50-годишна възраст. Стресът, страничните резултати на някои медикаменти, избрани болести и проблеми с психологичното здраве могат да доведат до ниско предпочитание както при дамите, по този начин и при мъжете.

В този смисъл нещо, което също оказва доста въздействие, е „ загубата на физическа прелест “ и ниското равнище на сила. Срамът от физически промени и страхът от неприятно показване постоянно пречи на доста възрастни да се любуват на сексуалността си.

Укрепете връзката като двойка, приемете измененията на този стадий с позитивна настройка и подобрете метода си на живот във връзка с хранене, упражнения и техники за релаксация.

5. Проблеми с ерекцията и еякулацията

При мъжете сексът след 50-годишна възраст може да бъде повлиян от проблеми с ерекцията и еякулацията. С придвижване на възрастта е по-трудно да се реализира и поддържа ерекция на равнището, на което е била в други възрасти.

Появата на болести като диабет, висок холестерол, хипертония, затлъстяване и сърдечна непълнота пречат на кръвообращението, което може да аргументи еректилна дисфункция или други проблеми.

Нещо, което утежнява тази обстановка е, че мъжете по-трудно приемат намаляването на своята неустрашимост. Следователно им лишава повече време да потърсят професионална помощ.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР