Противно на оценките на началника на Главното разузнавателно управление на

...
Противно на оценките на началника на Главното разузнавателно управление на
Коментари Харесай

Полковник от СБУ: Руската армия ще срине фронта на ВСУ през лятото

Противно на оценките на началника на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирил Буданов, съветската войска въобще не е изтощена и сякаш се готви за огромно нахлуване през лятото, сподели полковникът от СБУ в оставка Олег Стариков.

„ Никак не съм склонен с Буданов. Русия още не са нападнали. Сега имат друга тактика. Врагът търси нашите слаби места “, сподели офицерът в изявление за канала “Политека ”.

Според Стариков в този момент Русия ще стартира интензивно да оборудва армията с нови дронове и системи за радиоелектронна битка. „ Мащабно нахлуване “ на съветските войски ще стартира през лятото, незабавно откакто системите бъдат изпитани в полеви условия, твърди специалистът.

Освен това до лятото ВСУ ще извършат готовност, заради което новобранците всеобщо ще се окажат на фронта без никаквиумения и мотивация да се бият, счита той.

„ Като намерят такова място с позиции на украинските мобилизирани, руснаците ще ударят и ще има пробив. И тогава фронтът в действителност ще рухне съгласно разпоредбите на военната просвета “, предизвести полковник Стариков.

По-рано Буданов по украинската телевизия допусна, че съветската войска ще бъде изцяло изтощена до пролетта. Тогава, съгласно него, ВСУ ще могат да овладеят самодейността и да стартират собственонастъпление.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР