Противно на очакванията и на превърналото се вече в клише

...
Противно на очакванията и на превърналото се вече в клише
Коментари Харесай

Пием по-малко вино, но не защото така сме решили

Противно на упованията и на трансформиралото се към този момент в факсимиле на пандемията изречение: " Ще си ръся ", потреблението на вино в международен мащаб е намаляла. Нещо повече – достигнала е най-ниското си ниво от 2002 г. насам. Това е регистрирано от регистрираната в Париж Международна организация на вино и винарството.

Консумацията на вино е намаляла с 3% до 234 милиона хектолитра през 2020 г. или малко над 6 милиарда галона, регистрират от организацията. Спадът е резултат освен от затварянето на питейни заведения и заведения за хранене поради ограниченията за ограничение на разпространяването на Covid-19, само че и поради наложените от Съединените щати мита от 25% върху няколко марки европейски виновност.

Тоест нямаме данни, че търсенето на вино е намаляло, а виждаме проблем с предлагането.

Търговските бариери бяха наложени от Доналд Тръмп през 2019 г. и замразени от сегашния американски президент Джо Байдън миналия месец.

От Международната организация на виното и винарството регистрират още, че износът на страните винопроизводителки е намалял с 6.7% предходната година до малко под 30 милиарда евро. Компенсация има със засилена продажба на виновност в супермаркетите.

Защото има растеж на потреблението у дома.

Най-тежка 2020 г. е била за производителите на шампанско, само че тази година данните демонстрират друга трендове – продажбите на пенливо вино са скочили с 22% за първото тримесечие в съпоставяне със същия интервал на 2020 година

Covid-19 се отразява негативно и по-друг въпрос, обвързван с виното. Сомелиерите още преди време молиха, че са " изключително наранени "  от загубата на усет или аромат, породени от вируса. Нещо повече, ковид може да принуди тези, които учат вино, да не могат повече да упражняват специалността си.

 
За виното и вируса, само че от позиция на сомелиерите
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР